Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea din România care i-a întâmpinat pe turişti cu un peisaj elveţian, în primul weekend de primăvară

În primul weekend de primăvară, turiştii au schiat mai bine ca în plină iarnă pe pârtii perfecte şi mai puţin celebre decât cele de la Sinaia şi Poiana Braşov. Chiar dacă au avut mai mult de mers până la Voineasa ori Mădăraş, oamenii au simţit că merită efortul.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.03.2024, 20:41

Vezi și

Staţiunea Voineasa-Vâlcea i-a întâmpinat pe turişti cu un peisaj elveţian. Soarele făcea să sclipească zăpada perfect albă, iar cerul albastru şi norii pufoşi completau tabloul unei zile ideale pentru schi. 

Schi în primul weekend de primăvară

La Rânca, în Gorj, aceeaşi vreme superbă a adunat sute de oameni. Multe doamne au fost invitate la munte de opt martie şi au prelungit petrecerea şi pe pârtie. "Primăvară în calendar, încă iarnă aici la munte. La peste 1600 de metri altitudine este totul alb în jurul nostru, peisajele sunt spectaculose, pârtia este perfectă şi se schiază mai bine decât în decembrie", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Doamnele au dat tocurile pe clăpari și au participat la un concurs de schi. Vremea perfectă le-a convins pe unele să nu mai stea pe margine şi să ia primele lecţii de schi. "Învăţ să schiez pentru că copii mei schiază şi am zis că nu mă pot lăsa mai prejos de ei, nu?! Şi trebuie să îi însoţesc, ei sunt ţeavă pe pârtie", povesteşte o femeie.

Pe acelaşi subiect

Iarna care se prelungeşte la munte i-a bucurat nespus şi pe copii. Au stat în zăpadă zi-lumină şi s-au înscris la tot felul de concursuri. 

Preţul unei nopţi de cazare la munte

Cabanierii de la Rânca au o veste bună pentru turişti. Au redus tarifele, iar o noapte de cazare costă acum între 150 și 250 de lei. "E un strat destul de consistent, în jur de vreo 18-20 de cm, peste ce era pe pârtia M1 din centru şi vedeţi şi dvs. că se schiază în condiţii foarte bune de plină iarnă. Nici de Crăciun n-am văzut aşa frumos", spune Constantin Pănescu, cabanier.

La Mădăraş-Harghita, zăpada de un metru şi priveliştile de o frumuseţe răpitoare i-au răsfăţat pe turişti. "Ne place foarte mult să schiem aici şi în fiecare an venim o dată sau de două ori la Harghita", zice un turist.

Administratorii de pârtii spun că anul acesta, în Mădăraş, sezonul de schi se va prelungi până aproape de Paşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Staţiunea din România care i-a întâmpinat pe turişti cu un peisaj elveţian, în primul weekend de primăvară