Antena Meniu Search
x

Video Vijeliile mătură din nou România. Meterologii au anunțat cum va fi vremea de 1 Mai

După ce am avut parte de un Paşte cu temperaturi de vară, vremea rea se întoarce furtunos, cu grindină și vijelii. Din fericire, îşi va reveni până de 1 Mai. Dacă vă pregătiţi de vacanţă e bine să ştiţi că la munte ar putea apărea câţiva stropi de ploaie. În schimb, la mare, va fi un final de săptămână cu soare. 

de Simona Căpşună

la 27.04.2022, 20:40

Vezi și

Vijeliile mătură din nou ţara. Meteorologii au emis de dimineaţă un cod galben de vreme rea şi la scurt timp, în Timiş, a venit o furtună însoţită de grindină. Un drum din judeţ a fost acoperit de un strat alb, ca de zăpadă. Iar în unele localităţi, a căzut gheaţă de marimea unor nuci.

În estul ţării, care e din nou sub avertizare de furtuni, oamenii nu şi-au revenit bine după inundaţiile de ieri. În Valea lui Darie, un sat înconjurat de dealuri, din Vaslui, puhoaiele au smuls garduri, au rupt podeţe şi au prins bătrânii ca într-o menghină în case.

Paraschiva Ciot, localnică din Valea lui Darie: M-a luat apa şi m-am agăţat cu mâinile de gratii şi m-am mânat aşa de m-am întors înapoi ca să nu mă ia apa la vale. Aici am văzut gardul şi-atunci am picat dincolo de baltă şi n-am mai ştiut nimic.

20 de gospodării au fost afectate de inundaţii. Meteorologii spun că ţara va fi traversată de vijelii timp de două zile. 

Pe acelaşi subiect

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Timp de două zile, ţara va fi traversată de furtuni intense. Ploile vor aduce cantităţi importante de apă, motiv pentru care riscul de inundaţii va fi ridicat în special în zonele de deal şi de munte. În egală măsură, temperaturile ridicate vor favoriza vijelii puternice şi căderi de grindină.

Vestea bună este că vremea se va îndrepta în weekend

Ploile vor dispărea treptat de mâine seară, iar temperaturile vor fi plăcute în toată ţara. Chiar şi aşa, dacă mergeţi la munte de 1 Mai, nu uitaţi să puneţi în bagaj şi o umbrelă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Ploi scurte şi izolate care nu pot strica însă farmecul unei zile de vacanţă. Aşa a fost astăzi, aşa va fi în fiecare din zilele vacanţei de 1 Mai. Temperaturile pe timpul zilei vor fi între 13 şi 15 grade, iar cea mai frumoasă zi, spun specialiştii, va fi chiar ziua de 1 Mai.

Şi cei care vor merge la mare pot sta liniştiţi. Va fi soare, dar, din păcate, acesta nu va avea puterea să încălzească prea mult valurile. 

Andreea Filip, reporter Observator: Zona de litoral este ferită de ploi, se anunţă un sfârşit de săptămână cu vreme bună: 16-17 grade Celsius. Apa mării: 11-12 grade Celsius. Prin urmare, doar cei foarte curajoşi vor putea face tradiţionala baie de 1 Mai.

Iar cum noaptea temperaturile în aer coboară până la 8 grade, ar fi bine să aveţi şi o haină mai groasă, chit că veţi dansa cu energie pe plajă, în aşteptarea răsăritului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vijeliile mătură din nou România. Meterologii au anunțat cum va fi vremea de 1 Mai