Antena Meniu Search
x

Inamicul invizibil care ar putea decima armata lui Vladimir Putin. Soldații ruși blocați în convoiul de lângă Kiev riscă să moară înghețați

Soldații ruși blocați în convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, în apropiere de Kiev, se confruntă cu o nouă amenințare. Un inamic invizibil, pe care armata lui Vladimir Putin este posibil să-l fi subestimat: vremea. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, din cauza unui val de frig care va lovit puternic în Europa de Est, temperaturile vor coborî chiar și la  minus 20 grade Celsius în jurul capitalei Ucrainei. Drept urmare, militarii ruși riscă să moară înghețați în tancurile care se vor transforma în niște "congelatoare uriașe".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.03.2022, 11:17

Inamicul invizibil care ar putea decima armata lui Putin. Soldații ruși blocați în convoiul de lângă Kiev riscă să moară înghețați
Inamicul invizibil care ar putea decima armata lui Putin. Soldații ruși blocați în convoiul de lângă Kiev riscă să moară înghețați - Profimedia

Ca în orice conflict militar, există și în Ucraina un factor cu care părțile implicate trebuie să se ocupe. O variabilă care, din punct de vedere istoric, i-a trădat chiar și pe cei mai buni strategi: cea meteorologică. Condițiile climatice ar putea da o lovitură puternică trupelor motorizate de infanterie, în special celor ale lui Vladimir Putin, care așteaptă de zile întregi să asedieze Kievul.

Momentan, convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri este staționat la periferia capitalei Ucrainei, fără să avanseze. O situație care, combinată cu variabila meteorologică menționată mai sus, ar putea provoca un dezastru pentru militarii ruși. 

Meteorologii spun că, în următoarele zile este așteptat un val de frig în Europa de Est, care va scădea temperaturile la minus 10 grade Celsius peste noapte, în jurul Kievului. Valorile resimțite vor fi chiar de minus 20 de grade Celsius, din cauza vântului puternic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Fost maior britanic: Tancurile rusești se vor transforma în "congelatoare"

O situație care, potrivit fostului maior al armatei britanice, Kevin Price, le-ar putea da rușilor o lovitură grea și neașteptată. Când temperaturile scad dramatic, tancurile rusești se vor transforma în "congelatoare de fier de 40 de tone", spune fostul maior într-un interviu pentru Daily Mail.

Glen Grant, expert în apărare, a explicat că, dacă tancurile nu sunt alimentate și nu se mișcă, mulți soldați ruși se vor preda pentru a nu muri de frig:

"Nu poți să stai și să aștepți pentru că dacă ești în vehicul, aștepți să mori. Nu sunt proști".

Din nefericire, gerul puternic nu atacă doar armata rusă, ci înrăutățește și viața militarilor ucraineni, dar și a populației civile. Refugiații, care încearcă să scape din calea războiului, stau ore în șir în frig, așteptând să treacă granița cu țările vecine. Și pentru ei, factorul climatic va fi de o importanță vitală.

Nou bilanţ ONU: Cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea invaziei ruse

Cel puţin 516 civili au fost ucişi și 908 răniţi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, a anunţat miercuri Biroul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului.

În regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk au fost raportaţi 111 morţi şi 462 de răniţi în rândul populaţiei civile. În alte regiuni ale Ucrainei - Kiev, Cerkasi, Cernihiv, Harkiv, Herson, Mikolaiv, Odesa, Sumi, Zaporijjia şi Jitomir - sunt 405 morţi şi 446 de răniţi.

"Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării armelor explozive cu impact pe arii extinse, inclusiv sisteme de artilerie şi sisteme de rachete multiple. Oficiul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului crede că bilanţul real al victimelor este mult mai mare, mai ales în teritoriile aflate sub control guvernamental şi mai ales ca rezultat al intensificării confruntărilor în ultimele zile, urmând să fie analizate noile date. Aceste situaţii se referă la oraşele Volnovaha, Mariupol, Izium, unde există acuzaţii că ar fi sute de victime civile. Aceste cifre sunt în curs de a fi coroborate şi nu sunt incluse în actualele statistici", precizează agenţia Naţiunilor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Inamicul invizibil care ar putea decima armata lui Vladimir Putin. Soldații ruși blocați în convoiul de lângă Kiev riscă să moară înghețați