Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Vremea 28 aprilie 2022. Se răcește în toată țara și va ploua pe arii extinse

Vremea 28 aprilie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 aprilie.

De Redactia Observator la 27.04.2022, 15:38

În noaptea de miercuri spre joi vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În Dobrogea și estul Munteniei, astfel de manifestări se vor semnala pe suprafețe restrânse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp. Trecător, pe crestele montane vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

Cum va fi vremea pe 28 aprilie 2022

Vremea se va răci, astfel că în vest, centru și nord maximele termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul acestora. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și nord-estul țării și va prezenta înnorări temporare în celelalte zone. Va ploua pe arii extinse, exceptând Oltenia și Dobrogea, unde ploile se vor semnala pe suprafețe mai restrânse. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Local, în special în Moldova și în zona montană, cantitățile de apă vor fi însemnate și se vor acumula peste 25...40 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Oltenia, Moldova și în nord-estul Munteniei, precum și pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei și 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 și 11 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului, când trecător vor fi condiții și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor sub cea normală pentru ultima decadă a lunii aprilie, va fi de 18...19 grade, iar cea minimă va fi de 7...9 grade.

Vremea la munte

Vremea se va răci, iar cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse, mai ales sub formă de averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, iar la peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și se vor acumula peste 25...40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 28 aprilie 2022. Se răcește în toată țara și va ploua pe arii extinse