Antena Meniu Search
x

Vremea 14 - 27 martie 2022. Dupa două zile de primăvară, revine gerul. Nou strat de zăpadă la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 14 - 27 martie 2022. Potrivit specialiștilor, luna martie vine cu o vreme autentică de iarnă cu temperaturi în scădere, ninsori la munte, dar şi în zonele mai joase şi un vânt care va spori senzaţia de rece.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 11:27

Vremea 14 - 27 martie 2022. Dupa două zile de primăvară, revine gerul. Nou strat de zăpadă la munte
Vremea 14 - 27 martie 2022. Dupa două zile de primăvară, revine gerul. Nou strat de zăpadă la munte - Observator

Meteorologii ANM au emis, luni, prognoza pe următoarele două săptămâni.

"De joi, vremea va intra într-un nou proces de răcire în majoritatea regiunilor din ţară. Astfel regiumul termic va fi sub cel normal mai ales în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele montane Sub aspectul precipitaţiilor acestea vor fi prezente mai ales în vest, sud-vest, nord-vest şi centru. La munte vor predomina ninsorile, unde în Carpaţii Meridionali şi Occidentali se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu unele intensificãri pe creste, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 în zonele deluroase din nordul ţării şi cel mult 6...8 grade în sud-vest. Nopţile şi dimineţile se vor menţine destul de reci cu valorile minime cuprinse între -15 şi 0 grade, posibil mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

În Banat, vremea va continua să se încălzească la începutul intervalului de prognoză, astfel că se va apropia de un regim caracteristic perioadei, cu medii ale maximelor de până la 12 grade și ale minimelor de până la 2 grade, însă apoi se va răci treptat, astfel că temperaturile vor coborî spre valori diurne mediate regional de 6 grade și nocturne de -6 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece. În a doua săptămână se estimează o revenire sub aspect termic, astfel că media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 2 grade. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în data de 16 martie, iar trecător și izolat pe aproape tot intervalul.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În Crișana, regimul termic, deși cu ușoare variații, va avea tendință de creștere la începutul intervalului, astfel că mediile maximelor vor fi între 8 și 12 grade, iar ale minimelor între -6 și 0 grade. Din 17 și până în 19 martie se va răci treptat, cu valori termice diurne ce vor coborî în medie spre 6 grade și nocturne spre -6 grade, apoi vremea va intra într un proces de încălzire, estimându-se a se ajunge, mediat regional, la maxime de 14 grade și minime de 1 grad. În data de 16 martie se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse, iar după aceea probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată doar spre finalul intervalului.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, procesul de încălzire va continua atât luni cât si marți, dar ulterior se va răci, condiții în care mediile maximelor vor coborî de la 9 grade în 15 martie până spre 4 grade în 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade în 17 martie până la -10 grade în 20 martie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în încălzire treptată, iar până la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade ziua și -2 grade noaptea. Preciptațiile se vor semnala doar pe spații mici și cu o probabilitate mai mare în 16 și 18 martie, precum și în intervalul 23 – 27 martie.

Prognoza meteo Maramureș

În Maramureș, în prima săptămână de prognoză regimul termic va avea variații de la încălzire la răcire, condiții în care mediile valorilor termice se vor situa la maxime între 6 și 10 grade, iar la minime între -6 și -2 grade. Următorul interval va fi caracterizat de o creștere treptată și continuă a temperaturilor, astfel că, maximele mediate regional, vor atinge 12 grade, iar minimele 0 grade. Precipitațiile vor fi pe arii restrânse, slabe cantitativ, și se vor semnala cu probabilitate mai mare în 16 martie și din nou în intervalul 24 – 27 martie.

Vremea în Moldova

În Moldova, valorile de temperatură se vor situa în mare parte în jurul mediilor multianuale în primele 3 zile ale intervalului, maximele mediate regional fiind între 5 și 10 grade. În intervalul 17 – 19 martie, vremea se va răci, astfel media maximelor va coborî spre 3 grade, apoi valorile de temperatură vor crește treptat și vor ajunge să se situeze din nou în jurul normelor. În prima săptămână, mediile minimelor se vor încadra între -7 și -3 grade, apoi vor crește treptat spre 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână.

Prognoza meteo Dobrogea

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor, iar media maximelor va fi între 4 și 8 grade, urmând ca între 17 și 20 martie acestea să scadă și să se situeze între 1 și 3 grade. În a doua săptămână, temperaturile diurne vor crește treptat, astfel că se vor înregistra până la 9 grade, mediate regional, la finalul intervalului. În prima săptămână, temperaturile minime vor avea oscilații, și astfel media va fi de la -5 până la 0 grade. În a doua parte a perioadei prognozate, minimele vor crește treptat și se vor încadra, în medie, între -2 și 2 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în prima zi media maximelor va fi de 6 grade, apoi va crește spre 11 grade, astfel situându-se în jurul normelor. Intervalul 17 – 20 martie va fi caracterizat de un proces de răcire ce va determina maxime, mediate regional, de 5 grade. În a doua parte a intervalului, valorile de temperatură vor crește treptat și vor avea medii între 6 și 12 grade. În prima săptămână, minimele vor avea variații, cu valori mediate regional între -5 și 0 grade, apoi se estimează creșterea acestora de la medii de -6 grade pe 19 martie până la 0 grade în ultima zi a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată pe 16 martie și temporar în a doua săptămână.

Prognoza meteo Oltenia

În Oltenia, în primele 3 zile ale intervalului, vremea va fi normală termic, astfel mediile temperaturilor maxime vor fi între 7 și 11 grade, apoi se va înregistra un proces de răcire până în jurul datei de 19 martie când media maximelor va fi de 4 grade. În a doua săptămână se va încălzi treptat și media temperaturilor maxime va ajunge până la 12 grade la finalul acesteia. În intervalul 14 – 17 martie, media minimelor va crește de la -5 grade spre 1 grad, apoi va scădea spre -6 grade. În a doua săptămână evoluția mediei temperaturii minime va fi de creștere până spre 0 grade. Probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi pe 16 martie și din nou între 23 și 27 martie .

Vremea la munte

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu o încălzire, însă va fi de scurtă durată, pentru că se va răci între 16 și 19 martie. În aceste condiții, maximele vor avea medii de la 2 spre -6 grade, iar minimele de la -6 spre -12 grade, caracterizând o vreme geroasă, în special pe creste. Următoarea săptămână va fi dominată de o creștere treptată a temperaturilor, ce vor atinge spre final valori diurne, mediate regional, de 2 grade și nocturne de -6 grade. Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare pe 16 martie și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 14 - 27 martie 2022. Dupa două zile de primăvară, revine gerul. Nou strat de zăpadă la munte