Antena Meniu Search
x

​Vremea 2 noiembrie. Prognoza meteo anunţă scăderea temperaturilor în jumătate de ţară

Vremea pe 2 noiembrie se răceşte în jumătatea sudică a ţării, iar temperaturile vor fi în media perioadei. Prognoza meteo anunţă însă că în cealaltă jumătate de ţară va fi în continuare foarte cald, cu până la 24 de grade ziua. În Bucureşti vor fi 20 de grade.

Vremea pe 2 noiembrie se răceşte în jumătatea sudică a ţării, iar temperaturile vor fi în media perioadei. Prognoza meteo anunţă însă că în cealaltă jumătate de ţară va fi în continuare foarte cald, cu până la 24 de grade ziua. În Bucureşti vor fi 20 de grade.

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI: În regiunile estice şi sud-estice cerul va fi noros şi vor fi condiţii de burniţă. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe, de scurtă durată, vor apărea izolat. Mai ales în a doua parte a nopţii şi cu precădere în zonele depresionare, pe arii restrânse, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar trecător şi la cote mai reduse şi în vest şi în nord. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade.

Vremea 2 noiembrie în ţară

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cerul va fi variabil, condiţiile de ploaie reduse, iar dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse, în special în depresiuni, se va forma ceaţă. În restul teritoriului, în condiţiile în care mai ales în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii cerul va avea înnorări, local va fi ceaţă şi izolat burniţă, abaterea temperaturilor faţă de mediile climatologice specifice datei va fi mai mică faţă de restul ţării, iar în zona litoralului valorile termice se vor situa chiar în jurul celor normale.

Pe acelaşi subiect

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, nordul Moldovei şi pe crestele munţilor. Prognoza meteo spune că temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 1...2 grade în depresiunile intramontane şi 16 grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica în regiunile vestice va creşte uşor, iar în restul ţării nu se va schimba în mod notabil faţă de cea de cu o zi înainte; valorile sale vor fi mai mari decât cea normală.

"Vara indiană", căldura neobişnuită de toamnă, va rămâne prezentă şi în următoarele zile în unele regiuni, spun specialiştii.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Vara ''indiană'' a intrat în prelungiri doar în vestul şi în nord-vestul ţării, în rest am revenit la atmosfera de toamnă autentică cu ceaţă, nori, burniţă şi temperaturi în scădere mai ales în Oltenia, Muntenia, dar şi în nordul Moldovei. De acelasi peisaj vom avea parte şi vineri, cel puţin în primele ore ale zilei, cu o vreme mohotâtă în sud, sud-est, est; dacă cerul se va degaja de nori până spre prânz, temperaturile pot urca în aceste zone până spre 19...20 de grade. Cel mai bine din punct de vedere termic va rămâne în Banat, Crişana, Maramures, unde temperaturile maxime vor indica valori de 23...24 grade. Unele intensificări ale vântului se vor resimţi în sudul Banatului, nordul Moldovei, dar şi pe crestele munţilor. Wekendul nu vine cu prea mari schimbări în aspectul general al vremii, posibil ca Duminică sa avem parte de mai multe raze de Soare.

Harta transmisă de ANM cu vremea pe 2 noiembrie

Prognoza meteo în Bucureşti pe 2 noiemrbie

În Capitală, vremea va fi caracterizată de valori mai ridicate decât cele obişnuite datei. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii când vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Conform ANM, temperatura maximă va fi de 18...20 de grade, iar cea minimă de 9...10 grade. Presiunea atmosferica va scădea mai degrabă imperceptibil, la o valoare mai mare decât cea normală.

Cum va fi vineri la munte

Şi la munte, vremea va fi în continuare caracterizată de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei, în special în masivele vestice şi nord-vestice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Vremea » ​Vremea 2 noiembrie. Prognoza meteo anunţă scăderea temperaturilor în jumătate de ţară