Antena Meniu Search
x

Vremea 30 octombrie. Prognoza meteo anunţă căldură alimentată de un val de aer tropical

Vremea pe 30 octombrie rămâne, în continuare, foarte caldă, cum se anunţă, de altfel, cam toată săptămâna. Prognoza meteo anunţă temperaturi de până la 26 de grade. În Bucureşti, termometrele urcă la 23 de grade.

Vremea pe 30 octombrie rămâne, în continuare, foarte caldă, cum se anunţă, de altfel, cam toată săptămâna. Prognoza meteo anunţă temperaturi de până la 26 de grade. În Bucureşti, termometrele urcă la 23 de grade.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARŢI: Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în Banat, în Crişana şi în zona montană înaltă, în special, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 3 grade în estul Transilvaniei şi 17...18 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse se va produce ceaţă.

Vremea 29 octombrie în ţară

Marţi, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice în special în a doua parte a zilei în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zona de munte, iar noaptea vor fi ploi slabe şi burniţe izolat în centrul, estul şi sud-estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în prima parte a intervalului în zona montană, în special pe creste, iar la cote mai reduse, local şi în vest şi pe litoral.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor situa între 18...19 grade pe litoral şi 26 de grade în nord-vestul teritoriului, iar cele minime, între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral.

Care este cauza pentru această vreme neobişnuită, ale cărei temperaturi sunt similare celor de vară în timpul zilei? Avem explicaţia specialiştilor.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Aerul de origine tropicală poziţionat la nivelul ţării noastre încă din weekend nu dă semne de părăsire, astfel că vom vorbi de o vreme caldă pentru întreaga săptămâna şi posibile noi recorduri termice. Gradele din termometre vor indica valori cuprinse între  18...19 grade pe litoral şi 27 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 4 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Dealurile de Vest.  Marţi spre după-amiază, norii se vor strânge în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zona de munte, unde vor fi  averse şi posibil descărcări electrice, iar noaptea vor fi ploi slabe şi burniţe  în centrul, estul şi sud-estul ţării. Vântul va fi mai activ în zonele montane înalte,  în vest, dar şi pe litoral.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 30 octombrie

Prognoza meteo în Bucureşti pe 29 octombrie

Meteorologii de la ANM spun că vremea va fi deosebit de caldă şi în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 11...12 grade. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte foarte puţin, la o valoare foarte apropiată de cea normală.

Cum va fi marţi la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse local în prima parte a intervalului în masivele vestice şi nord-vestice, unde vor fi posibile şi descărcări electrice, iar pe arii restrânse, mai ales seara şi noaptea, în celelalte masive. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special în zona înaltă a Carpaţilor Occidentali şi a Carpaţilor Meridionali. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 30 octombrie. Prognoza meteo anunţă căldură alimentată de un val de aer tropical