Antena Meniu Search
x

Vremea 22 decembrie. Prognoza meteo anunță ploi în weekend

Vremea pe 22 decembrie este ploioasă, dar temperaturile vor fi mai mari față de media acestei perioade. Prognoza meteo anunță temperaturi de până la 7 grade, iar duminică vor fi și mai mari. În București, ziua, maximele vor fi de 4 grade.

Vremea pe 22 decembrie este ploioasă, dar temperaturile vor fi mai mari față de media acestei perioade. Prognoza meteo anunță temperaturi de până la 7 grade, iar duminică vor fi și mai mari. În București, ziua, maximele vor fi de 4 grade.

Noaptea de vineri spre sâmbătă: În jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare în Maramureş, în estul Transilvaniei şi predominant sub formă de ploaie în Crişana, local în restul Transilvaniei, în jumătatea de nord a Moldovei şi în Banat. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini în general de peste 1600 m mai ales ninsori. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.

Vremea 22 decembrie în țară

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte la munte la altitudini în general sub 1500 m şi predominant sub formă de ninsoare la altitudini mai mari. În zona Carpaţilor Occidentali şi Orientali cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări la munte, mai ales în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, unde cu precădere la altitudini de peste 1500 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h.

Pe acelaşi subiect

În aceste zone ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În zonele joase de relief din jumătatea nordică a ţării precipitaţiile predominant sub formă de ploaie vor favoriza formarea poleiului. Valorile termice vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar minimele între -1 şi 7 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea spre normalul baric, mai notabil în regiunile din jumătatea nord-estică a ţării.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 22 decembrie 2018

Se încălzește duminică

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice, cu maxime termice ce vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Minimele vor fi între -4 şi 2 grade, estimează prognoza meteo. Cerul va fi mai mult noros, exceptând sudul şi sud-estul ţării, unde înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse va ploua. În restul teritoriului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă în zonele de câmpie şi mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări temporare la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo în București pe 22 decembrie

Potrivit ANM, sâmbătă, vremea se va încălzi în Capitală. Cerul va avea înnorări, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade. Presiunea atmosferica va scădea la valoarea normală.

Cum va fi sâmbătă la munte

Vremea va fi în general închisă şi pe arii relativ extinse temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mixte la altitudini în general sub 1500 m şi vor favoriza depuneri de polei, în timp ce, la altitudini mari vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpada consistent. În zona Carpaţilor Occidentali şi a Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, astfel încât se vor acumula cantităţi de apă ce izolat vor depăşi 20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, iar la altitudini de peste 1500 m, cu precădere în masivele nordice şi nord-vestice va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea 22 decembrie. Prognoza meteo anunță ploi în weekend