Antena Meniu Search
x

Vremea 23 decembrie. Prognoza meteo anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă

Vremea pe 23 decembrie va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă precipitaţii slab cantitativ, pe arii restrânse. Temperaturile maxime ajung până la 11 grade Celsius. 

Vremea pe 23 decembrie va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă precipitaţii slab cantitativ, pe arii restrânse. Temperaturile maxime ajung până la 11 grade Celsius. 

Noaptea de sâmbătă spre duminică: Vremea va fi în general închisă, însă valorile termice, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor situa cu mult peste cele normale la această dată. Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în vest, în centru şi în nord şi cu caracter local şi slabe în restul teritoriului. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei şi se va forma gheţuş. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi diminuând semnificativ vizibilitatea, iar în masivele din nord-vestul ţării stratul de zăpadă nou depus va fi consistent; în celelalte zone vântul va fi în general moderat, trecător cu unele intensificări. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 7 grade. Trecător se va semnala ceaţă.

Vremea 23 decembrie în ţară

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile sudice şi sud-vestice. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. În vestul, centrul şi nordul ţării precipitaţiile -predominant ploi- vor fi frecvente şi izolat mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului doar pe spaţii restrânse va ploua slab. În zonele joase de relief vântul va sufla în general moderat.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo anunță că temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 11 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 3 grade. Date fiind temperaturile ridicate şi precipitaţiile sub formă lichidă, stratul de zăpada va scădea semnificativ în zonele de câmpie, deal şi podiş, mai ales din vest şi sud-vest, dar va fi în diminuare şi la munte, la altitudini de sub 1400 m. Pe spaţii mici vor fi posibile depuneri de polei şi vor fi condiţii de ceaţă.

Luni temperaturile ajung până la 8 grade Celsius

Conform ANM, luni, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi cu precădere la valorile din cursul nopţii, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menţinându-se peste cel mediu climatologic în rest. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în special la munte şi în sud-vest.

Va ninge în zona montană, iar în regiunile din nordul şi centrul ţării treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În a doua parte a intervalului precipitaţiile vor fi în diminuare şi restrângere semnificativă. Izolat vor fi condiţii de polei, iar pe timpul nopţii local se va forma gheţuş. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime în general între -7 şi 2 grade.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 23 decembrie 2018

Prognoza meteo în Bucureşti 23 decembrie

În Capitală, valorile termice, în creştere, vor caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal la această dată; temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi temporar noros, condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferica va creşte.

Cum va fi duminică la munte

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, la peste 1500 m, unde vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea şi diminuând considerabil vizibilitatea. Cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, stratul de zăpada nou depus va fi mai consistent. La altitudini mai mici, precipitaţiile vor fi mixte; stratul de zăpadă în diminuare, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse. Pe spaţii mici, se va forma polei. Temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât cele din intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 23 decembrie. Prognoza meteo anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă