Antena Meniu Search
x

Vremea 24 decembrie. ANM anunţă viscol, ninsori, polei

Vremea pe 24 decembrie va intra într-un proces accentuat de răcire, însă temperaturile tot vor fi ridicate pentru această perioadă.

Vremea pe 24 decembrie va intra într-un proces accentuat de răcire, însă temperaturile tot vor fi ridicate pentru această perioadă.

În Ajunul Crăciunului va ninge abundent în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei.

Vremea la noapte

Cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, minimele urmând a se încadra între -3 şi 3 grade. 

Pe acelaşi subiect

Spre dimineaţă, pe spaţii restrânse va ploua slab. 

La munte, la peste 1500 m, va ninge temporar, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65...70 km/h şi local peste 80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea şi diminuând considerabil vizibilitatea

În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni se va depune strat nou de zăpada

La altitudini sub 1500 m precipitaţiile vor fi mixte, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse.

În zonele joase de relief vântul va sufla în general moderat, iar în sud şi est, vor fi condiţii de polei şi de ceaţă.

Vremea 24 decembrie în ţară

Luni, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi cu precădere la valorile din cursul nopţii, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menţinându-se peste cel mediu climatologic în rest. 

ANM anunţă că vom avea zăpadă de Crăciun

Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse, iar în vest, centru şi nord cantităţile de apă vor fi mai însemnate (local 10...15 l/mp şi izolat peste 25 l/mp).

În zona montană va ninge şi stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ploi.

Noaptea, precipitaţiile se vor diminua şi restrânge semnificativ şi vor fi mixte în sud şi sud-est şi sub formă de ninsoare în rest. 

Vor fi condiţii de polei, la începutul intervalului, iar pe timpul nopţii local se va forma gheţuş.

Prognoza meteo anunţă că vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu viteze de 65...80 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu rafale de peste 90...100 km/h, îndeosebi în Carpaţii Meridionali.

Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Din a doua parte a zilei, vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, cu precădere din sud-vestul, centrul şi estul ţării, unde se vor înregistra viteze, în general de 50...55 km/h. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime în general între -7 şi 2 grade.

Prognoza meteo în Bucureşti 24 decembrie

ANM anunţă că valorile termice, deşi în scădere uşoară faţă de intervalul precedent, se vor menţine peste mediile multianuale ale datei.

Cerul va fi mai mult noros.

Ziua, temporar va ploua slab şi vântul va sufla în general moderat, iar în cursul nopţii vor fi posibile precipitaţii mixte.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1...0 grade.

Presiunea atmosferica va scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Cum va fi luni la munte

Vremea va fi predominant închisă şi va intra într-un proces de răcire. 

Pe parcursul zilei pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cantităţile de apă urmănd să depăşească local 10...15 l/mp şi izolat 25 l/mp. 

Noaptea, ninsorile se vor diminua şi restrânge semnificativ. 

Vântul va prezenta intensificări, temporar cu viteze de 65...80 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu rafale de peste 90...100 km/h, îndeosebi în Carpaţii Meriidonali.

Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 24 decembrie. ANM anunţă viscol, ninsori, polei