Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. De mâine, vremea se schimbă din nou în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut noi precizări despre cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. De asemenea, ANM a actualizat infomarea de vreme severă până în dimineaţa zilei de 25 decembrie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut noi precizări despre cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. De asemenea, ANM a actualizat infomarea de vreme severă până în dimineaţa zilei de 25 decembrie.

Astfel, în intervalul 23 decembrie, ora 14.00 – 25 decembrie, ora 6.00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ. Vor fi predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, dar şi intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

ANM a emis un cod galben de viscol valabil mâine, 24 decembrie, între orele 2.00 şi 21.00. Va fi viscol în zona montană înaltă. De asemenea, se va depune un strat consistent de zăpadă

Cod galben de viscol la munte

ANM a emis un cod galben de viscol valabil mâine, 24 decembrie, între orele 2.00 şi 21.00. Va fi viscol în zona montană înaltă. De asemenea, se va depune un strat consistent de zăpadă.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h. 

Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

Vremea de Crăciun şi Revelion

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat că, începând de mâine, Ajunul Crăciunului, mercurul în termometre va înregistra, mai ales pe timpul nopţii, o scădere.

Vor fi 5 - 6 grade Celsius, în special în partea de sud a ţării. 

Vremea se va răci şi în Bucureşti. 

"Mâine dimineaţă vorbim de 0 grade şi, de la zi la alta temperaturile vor scădea, ne vom apropia până la finele anului de ce ar fi normal în calendar. 

De Crăciun, vor fi minus 7, minus 8 grade Celsius în estul Transilvaniei şi în Moldova", a declarat Elena Mateescu. 

În cursul zilei, în partea de sud şi sud-est va fi un cer variabil, exceptând primele ore când vor fi ceva înnorări trecătoare şi, izolat, posibil, precipitaţii slabe mixte. În restul teritoriului înnorările se vor menţine, iar pe arii restrânse, cel puţin în nord, nord-est şi centru, va ninge slab. 

La munte va mai ninge din loc în loc, slab cantitativ, dar acolo vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze mai mari în zona înaltă, în special a Carpaţilor Meridionali, unde va mai spulbera zăpada. Viteze ale vântului de 50 - 55 km/h vor mai posibile şi în Moldova, Dobrogea sau sud-vestul Olteniei, potrivit ANM

Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, vântul va mai slăbi în intensitate, iar soarele îşi va face apariţia în special în partea de sud a ţării.

De Revelion, harta indică pe 1 ianuarie valori negative în toată ţara. Până la minus 15 grade Celsius. Va fi o dimineaţă rece în estul Transilvaniei şi în Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » ANM a actualizat prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. De mâine, vremea se schimbă din nou în toată ţara