Antena Meniu Search
x

Vremea 23 ianuarie. Ninsorile şi ploile continuă, dar temperaturile încep să crească

Vremea pe 23 ianuarie începe să se încălzească faţă de începutul săptămânii. Prognoza meteo anunţă însă că vor continua ninsorile, ploile şi lapoviţa în multe regiuni. În Bucureşti vor fi 7 grade ziua.

de Redactia Observator

la 22.01.2019, 13:51

Vremea pe 23 ianuarie începe să se încălzească faţă de începutul săptămânii. Prognoza meteo anunţă însă că vor continua ninsorile, ploile şi lapoviţa în multe regiuni. În Bucureşti vor fi 7 grade ziua.

Noaptea de marţi spre miercuri: Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, pe arii restrânse moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare şi local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vest şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. În regiunile sud-estice şi în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei. În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi în cea mai mare parte a judeţelor Argeş şi Caraş-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Temperaturile minime se vor situa în general între -6 şi 3 grade.

Vremea 23 ianuarie în ţară

Miercuri, vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua îndeosebi în regiunile nordice, estice şi centrale, iar noaptea cu precădere în cele sudice şi sud-estice. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, în Maramureş şi în nordul Moldovei, mixte în restul Moldovei, Transilvania şi nordul Crişanei şi predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Un cod galben de ninsori este, de altfel, valabil până pe 23 ianuarie în 7 judeţe.

Pe acelaşi subiect
Harta cu vremea pe 23 ianuarie care include codul galben de ninsori

Pe suprafeţe mici se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari unde va spulbera zăpada şi trecător va viscoli ninsoarea, în Dobrogea, iar noaptea în Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime între -8...-7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 7 grade în sudul litoralului. Izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea dinspre sud-vest la valori joase, de regim ciclonic.

Ploi şi ninsori pentru joi

Vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ, local, în jumătatea de sud a ţării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova, în zona Carpaţilor Orientali, mixte în celelalte masive montane, precum şi în Transilvania şi în Maramureş şi mai ales sub formă de ploaie în restul teritoriului. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, unde mai ales ziua, la rafală se vor atinge viteze cuprinse în general între 50 şi 60 km/h. În Carpaţii Orientali şi la altitudini mari în restul zonei montane trecător zăpada va fi spulberată şi ninsoarea viscolită. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în nordul Moldovei şi 10 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa între -9 şi 0 grade, mai ridicate în vestul ţării, dar mai ales în sudul litoralului, unde vor fi de până la 5...6 grade.

Precipitaţii anunţate şi vineri

Conform ANM, vremea va fi în continuare închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, mai ales ploi în sud-est şi mixte în rest. Local se va forma polei. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului şi pe crestele montane aferente, unde ninsoarea va fi viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 6 grade.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 23 ianuarie

Miercuri, în Bucureşti, vremea se va încălzi. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, condiţii de ploaie la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica treptat, astfel că în a doua parte a nopţii va atinge la rafală viteze, în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. Presiunea atmosferica va scădea uşor, de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 23 ianuarie. Ninsorile şi ploile continuă, dar temperaturile încep să crească