Antena Meniu Search
x

Vremea 30 aprilie. Temperaturi în uşoară creştere, dar nu scăpăm de ploi

În noaptea de joi spre vineri, cerul va avea înnorări şi vor fi perioade în care se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice-respectiv averse şi descărcări electrice, local în vest şi nord-vest şi în zonele montane aferente, şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariţie în centru şi sud-vest.

de Monica Palade

la 29.04.2021, 15:08

Vremea 30 aprilie. Temperaturi în uşoară creştere, dar nu scăpăm de ploi - Shutterstock

Îndeosebi în nord-vest pe suprafeţe mici, ploile vor fi în general moderate, urmând a se înregistra în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Vremea 30 aprilie în ţară

Vremea va continua să se încălzească, mai semnificativ în regiunile extracarpatice, astfel că la nivelul întregii ţări se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această dată, dar va deveni în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales din a doua parte a zilei în nord-vestul, centrul şi nordul ţării şi local la munte, prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Vremea 30 aprilie în Capitală

În noaptea de joi spre vineri, cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Vremea 30 aprilie la munte

Vremea va fi în general instabilă şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai intense şi pe arii mai extinse după-amiaza, ploile vor avea şi aspect torenţial, iar în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor continua să crească uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 30 aprilie. Temperaturi în uşoară creştere, dar nu scăpăm de ploi