Antena Meniu Search
x

Nor de praf saharian deasupra României. Efectul va putea fi observat în toată țara

Meteorologii informează despre un nor de praf saharian în zona României. În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană.

De Cristian Ionescu la 29.04.2021, 15:01
Norul de praf saharian va ajunge vineri deasupra României - Profi Media

Nor de praf saharian deasupra României

"În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării"

Norul de praf saharian este constituit din particule foarte fine de nisip. Dacă va ploua zilele acestea, așa cum spun meteorologii, atunci praful se va depune pe toate obiectele din exterior. Foarte vizibil va fi pe maşini, care vor căpăta o culoare ruginie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Nor de praf saharian deasupra României. Efectul va putea fi observat în toată țara