Antena Meniu Search
x

Încep cursurile de pregătire pentru examenele naţionale. Elevii vor fi așteptați de un medic, la intrarea în școală (Video)

Elevii de clasa a opta şi a douăsprezecea revin în băncile școlii. Luni încep cursurile de pregătire pentru examenele naţionale şi, odată cu ele, aventura copiilor de a respecta toate regulile sanitare impuse de Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății. Mai rămâne însă o problemă- ce vor face elevii care nu trec proba termometrului înainte de Bacalaureat. Dacă ar aştepta sesiunea de toamnă, ar risca să rămână fără un loc la facultate.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.06.2020, 23:13

Vezi și
  • Câte 10 elevi ar urma să stea în fiecare clasă.
  • Elevii primesc măști de protecție la intrarea în școală.

Aventura începe de când elevii intră pe poarta școlii. Medicul îi va aștepta la intrare, le va verifica temperatura și, ca să nu fie stresați până reușesc să între în școală, elevii vor fi așezați pe câte o floricică pictată pe asfalt, la doi metri distanță unul față de celălalt. 

La intrarea în școală, elevii vor arunca masca veche, se vor dezinfecta pe mâini, iar apoi își vor pune o mască nouă. Se intră în școală după săgeți. Încă de la intrare se pot observa dispensere, cu dezinfectant, iar sus ar trebui să fie instalat un aparat de decontaminare. Elevii se vor opri la camera cu termoviziune pentru a li se stabili temperatura.

Drumurile către sălile de clasă trebuie să fie foarte bine stabilite.

Elevii vor fi îndrumați de la intrarea în clasă în ce bancă să se așeze. Distanța dintre bănci trebuie să fie de minim doi metri pentru ca elevii să fie în siguranță.

10 elevi vor sta în clasă, iar cei de acasă vor avea posibilitatea să vadă lecția în direct, pe internet.

O măsură suplimentară de protecție este panoul de plexiglas. Pentru o singură clasă, Primaria a plătit aproape 100 de euro. Atenție, însă, acest panou nu înlocuiește masca de protecție. 

La final, procedura este aceeași. Aruncăm masca, ne dezinfectăm și primim o mască nouă, pentru drumul către casă.

Am văzut, școala e pregătită, să vedem acum dacă sunt pregătiți și elevii pentru examene! Succes!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Educatie » Încep cursurile de pregătire pentru examenele naţionale. Elevii vor fi așteptați de un medic, la intrarea în școală (Video)