Antena Meniu Search
x

Elevul de aur al României. Mario s-a calificat la patru olimpiade naţionale şi visează să ajungă la NASA: "Mă văd în Statele Unite"

Un licean din Gorj a reuşit să se califice la patru olimpiade naţionale. La una, cea de Fizică, a obţinut medalia de aur. La altă olimpiadă naţională a reuşit să ajungă după ce a studiat singur acasă o materie pe care nu o învaţă la şcoală: astrofizica. Mario e pasionat de mic de univers şi visează să ajungă la NASA.

de Redactia Observator

la 03.05.2024, 10:56

Vezi și

Mario e în clasa a zecea la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, din Târgu Jiu. Nu e prima dată când obține rezultate remarcabile la concursuri naționale sau chiar internaționale. Dar cea mai mare pasiune o are pentru o materie pe care nu o studiază la școală. Chiar și-așa, a ajuns să se califice la olimpiada națională de Astrofizică.

Mario Scurtu, elev olimpic: Am o pasiune foarte mare față de cosmos, de univers, de complexitatea și rafinătatea structurii cosmice și această pasiune pe care am dezvoltat-o de când eram copil mic mi-a deschis așa porțile către științele exacte, către astrofizică, și mai târziu, către fizică și matematică.

Și cum toate merg aproape mână-n mână, Mario excelează la toate. S-a calificat la patru olimpiade naționale: Matematică, unde a obținut deja medalia de bronz, Fizică, de unde s-a întors cu medalia de aur, Lingvistică și Astrofizică, aceasta din urmă fiind programată la finalul acestei luni. Și despre aceasta materie vorbește cu cea mai mare pasiune.

Mario vrea să studieze în SUA

Pe acelaşi subiect

Mario Scurtu, elev olimpic: Când privim așa, cerul înstelat și ne uităm pur și simplu la o constelație, vedem o formă, dar stelele respective sunt îndepărtate la distanțe diferite. Este doar o proiecție ce vedem noi.

Mario visează să studieze în America și să-și facă un viitor în cercetare. "Mă văd în Statele Unite pentru a studia în continuare materiile acestea realiste, dar oarecum concentrate tot în nucleul de fizică, astrofizică. Harvard, MIT ar fi opțiuni. Mai sunt și alte opțiuni, dar NASA oferă cele mai mari prilejuri pentru un cercetător în acest domeniu".

În portofoliu, Mario mai are o medalie de bronz obținută la Balcaniada de Fizică, iar acum doi ani a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Columbia. Se adaugă și multe alte premii și medalii de la concursuri naționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Educatie » Elevul de aur al României. Mario s-a calificat la patru olimpiade naţionale şi visează să ajungă la NASA: "Mă văd în Statele Unite"