Antena Meniu Search
x

Video Profesoara din Buzău care susţine că "Luceafărul" e un roman, "scoasă la tablă". Va trebui să susţină un test ca să demonstreze că-şi cunoaşte materia

Scandalul izbucnit de câteva săptămâni la Colegiul Naţional B.P. Haşdeu din Buzău, din cauza unei profesoare de limba şi literatura română, care a făcut mai multe greşeli de exprimare la clasă, este departe de a se încheia. Mai mulţi părinţi au cerut explicaţii ieri reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, aflaţi în control la unitatea de învăţământ. În replică, reprezentanţii Ispectoratului susţin că înlocuirea cadrului didactic se poate face doar în urma unei evaluări profesionale. 

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 08:56

Vezi și

Revolta părinţilor a dat roade. Cadrul didactic trebuie să susţină acum o evaluare pentru a demonstra că ştie Limba Română.

Părinte: Noi insistăm în continuare ca doamna să nu mai predea la acest liceu, la alt liceu nu ştiu... Dar noi considerăm că nu are competenţa profesională pentru a preda la clasa copiilor noştri.

Părinte: Doamna îşi critica foarte dur colegii în faţa copiilor, vorbea tot timpul de bani, de pile, că "voi aţi ajuns la Haşdeu că ştiu eu că doar copiii cu bani ajung aici, la Haşdeu", vorbea de vacanţe foarte scumpe, îi întreba tot timpul unde merg ei în vacanţe, că sigur au bani să ajungă în Maldive sau mai ştiu eu unde.

Dan Popescu, inspector general adjunct: Este un caz care a produs o oarecare agitaţie la nivel chiar naţional.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ar putea fi înlocuită dacă această evaluare dacă nu este la standarde?

Dan Popescu, inspector general adjunct: Cu siguranţă. Vom decide în funcţie de rezultatele evaluării.

Profesoara de limbă română şi-a luat de săptămâna trecută concediu medical, iar în locul ei a venit o altă profesoară. În urma acestui scandal, directorul colegiului și-a dat demisia.

Virginia Mîndruță Tănăsescu, director demisionar Colegiul Național BP Hasdeu: Situaţia aceasta a doamnei profesoare de limba română şi limba germană care are nişte lacune mari în ceea ce înseamnă pregătirea profesională este doar vârful aisbergului.

Până în toamna anului trecut, profesoara a predat doar limba germană și literatură universală. După ce şi-a luat doctoratul, aceasta a vrut doar ore de limba română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Profesoara din Buzău care susţine că "Luceafărul" e un roman, "scoasă la tablă". Va trebui să susţină un test ca să demonstreze că-şi cunoaşte materia