Antena Meniu Search
x

Madrid Open 2024. Iga Swiatek, în finală pentru al doilea an consecutiv. Va disputa trofeul cu Sabalenka sau Rybakina

Iga Swiatek, principala favorită, a învins-o ușor pe Madison Keys pentru a obține pentru a doua oară la rând un loc în finala turneului de tenis Madrid Open. Poloneza a învins-o joi în semifinală pe americană cu 6-1, 6-3 după 70 de minute de joc.

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 22:09

Iga Swiatek
Iga Swiatek - Profimedia

Următoarea adversară a lui Swiatek va fi învingătoarea meciului dintre Aryna Sabalenka, a doua favorită, și Elena Rybakina, cap de serie numărul patru, care se vor întâlni mai târziu joi. Ajunsă la această confruntare după ce a câștigat două din ultimele trei întâlniri, poloneza de 22 de ani a dominat de la început și și-a adjudecat setul inaugural în puțin peste jumătate de oră împotriva celei de-a 18-a favorite.

Iga Swiatek, în finala Madrid Open

Setul al doilea nu a fost diferit, Keys nu i-a pus prea multe probleme lui Swiatek, care a pierdut finala de anul trecut în fața numărului doi mondial Aryna Sabalenka, relatează Mediafax. Numărul unu mondial a făcut break devreme și a luat un avans de 5-3, înainte de a face din nou break pentru a-și asigura victoria.

„Mă simt foarte bine", a declarat Swiatek, citată de wtatennis.com. „Nu m-am gândit cu adevărat la ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Dar repetarea acestui rezultat este un lucru grozav. Voi avea șansa de a juca un meci frumos peste două zile. Așa că este foarte interesant. Sunt mulțumită în general de întregul turneu".

Iga Swiatek, de patru ori campioană de Grand Slam, este acum cea mai tânără jucătoare care a ajuns la 10 finale la nivel WTA pe zgură de la elvețianca Martina Hingis în 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Madrid Open 2024. Iga Swiatek, în finală pentru al doilea an consecutiv. Va disputa trofeul cu Sabalenka sau Rybakina