Antena Meniu Search
x

Video Profesoara de română care îşi învaţă elevii că "Luceafărul" e roman. Listă halucinantă de "perle" de la ore

Elevii dintr-un liceu din Buzău susţin că profesoara de română nu are nicio legătură cu româna şi îi învaţă, printre altele, că Luceafărul e de fapt roman, nu poezie. Adevărul este că femeia a predat până acum limba germană. Până şi directorul şcolii a demisionat în urma acestor plângeri. 

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 17:54

Vezi și

Elevii de la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău au făcut un registru al perlelor. Autoarea ar fi chiar profesoara de română. 

Perle de la ora de Limba română: "Luceafărul" lui Eminescu, roman

"Elevii au făcut un registru al perlelor. "Visuri în loc de vise", "stereotipi", "cazi jos", "te ridici în sus", "cel care l-am defăimat", "nu vă citea educatoarele", "să ne lasă pă noi", "vroiam", "nu fă", "actele care fac diriginţii". Acele greşeli gramaticale fac parte din registrul verbal, din limbajul curent al doamnei profesoare", spune Florina Arghir, părintele unui elev. 

Ultima gafă i-a scandalizat de părinţi. Profesoara ar fi încercat să-i convingă pe elevi că... "Luceafărul" lui Eminescu este un roman, nu o poezie. "Este inadmisibil ca un profesor doctor de limba română să folosească expresii de genul "reînviat din morţi". Moment în care copiii din clasă au corectat-o şi i-au spus că este pleonasm, doamna a insistat, a spus că nu este adevărat, este doar o expresie", povesteşte Nicoleta Bunea, părintele unui elev.

Pe acelaşi subiect

Profesoara predase 12 ani Limba germană

Profesoara a predat timp de 12 ani Limba Germană în aceeaşi instituţie. La începutul acestui an, a făcut o schimbare în carieră. Şi-a asumat orele de limbă maternă, mai ales că, la această materie, femeia are şi doctorat.

"Profesorul respectiv a intrat întâi pe o specializare. Nici acolo semnele nu au fost foarte bune, dar pentru că avea dublă specializare şi pentru că s-au eliberat prin pensionare nişte ore la un moment dat a ajuns şi pe specializarea pe care o clama şi pe care are doctorat. Acest profesor a intrat cu forţa în Haşdeu şi s-a întregit cu forţa aici în Haşdeu", a declarat Virginia Mânduță Tănăsescu, director demisionar Colegiul "B.P. Hașdeu".

După ce au sesizat conducerea Colegiului, părinții au mers mai departe la Inspectoratul Școlar. Cadrul didactic s-a transferat la altă instituţie de învăţământ. "Doamna profesor a decis să facă un transfer din instituţia respectivă. Nu am primit sesizări scrise la adresa doamnei profesor. Ba mai mult, de 2 ani de când sunt inspector general, doamna a primit calificative foarte bine şi are ore şi la plata cu ora", a precizat Daniela Palcău, inspector general ISJ Buzău.

Directoarea liceului şi-a dat demisia

În semn de protest, directoarea liceului şi-a dat demisia. "Nu a venit nimeni să mă dea afară. Eu am simţit că nu mai este bine ceea ce se întâmplă. O să tac aşa până la capăt şi o să îmi fac datoria în continuare la catedră", adaugă Virginia Mânduță Tănăsescu, director demisionar Colegiul "B.P. Hașdeu".

Într-un gest de susţinere faţă de directoare, elevii au purtat zilele trecute banderole albe pe braţe şi flori. Profesoara vizată de acuzaţii nu a putut fi contactată. Femeia se află în concediu de odihnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Profesoara de română care îşi învaţă elevii că "Luceafărul" e roman. Listă halucinantă de "perle" de la ore