Antena Meniu Search
x

Video Un nou sport cucereşte tot mai mulţi români. Regula care face jocul atât de incitant: "Este uşor de învăţat"

Padelmania loveşte România. Padelul, un sport nou la noi în ţară, adună tot mai mulţi adepţi. Iar terenurile cu pereţi de sticlă sunt amenajate în tot mai multe oraşe din ţară. Practicanţii de toate vârstele spun că sunt încântaţi de această combinaţie între tenis şi squash. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 02.05.2024, 22:00

Vezi și

Padelul, care face furori în Spania sau Italia, e tot mai practicat şi la noi în ţară. Se joacă în aer liber sau în sală şi este asemănător tenisului dar are şi reguli din squash. 

Padelul, sportul care câştigă teren

"Este un joc foarte solicitant. Spaţiul fiind un pic mai mic, trebuie să alerg un pic mai mult. Şi felul în care sare mingea este diferit. Pare că sare mai puţin. Este foarte bună mişcarea şi mai ales acum, cu venirea căldurii", crede Daniel, jucător.

Terenul are aproximativ 60% din suprafața unuia pentru tenis de câmp. Mingea are o presiune mai mică, iar paleta e complet diferită. Regula care face atât de incitant jocul spune că orice minge care cade în teren o dată și lovește peretele din spate sau lateral poate fi jucată în continuare. Numărul terenurilor s-a triplat în Bucureşti în ultimii doi ani, din cauza cererii tot mai mari. 

Pe acelaşi subiect

"Padelul este un sport relativ nou. Oamenii îl preferă şi asta pentru că este mai uşor de învăţat", spune Toni Stanca, antrenor. "Sperăm să vină din ce în ce mai mulţi. În Spania este foarte popular. Este mult mai uşor de jucat padel. Un începător poate juca un meci din prima zi. Ceea ce la tenis nu este chiar aşa. Aici e mult mai uşor", a explicat Gabriel Ţînţarcu, proprietar treren.

Cât costă să închiriezi terenul o oră

Preţul închirierii pentru o oră porneşte de la 80 de lei şi creşte până la 160 de lei, în funcţie de perioada zilei. Sunt mulţi însă care vor să rămână la sporturile clasice - tenis şi fotbal.

"Începând cu acest anotimp şi cu această perioadă a anului, tot mai mulţi oameni încearcă să iasă din sălile de fitness şi din sportul indoor şi se îndreaptă către sportul outdooor", spune Andrei Mărcuţă, antrenor.

"Sunt la mare căutare. Ne bucurăm de această situaţie. Închiriază de la cea mai fragedă vârstă, 4-5 ani, până la toate vârstele avansate", adaugă Andrei Săulescu, proprietar teren de tenis. Cei cei care vor să închirieze un teren de tenis trebuie să scoată din buzunar între 50 şi 80 de lei pe oră, iar pentru un teren de fotbal, costul porneşte de la 130 de lei pe oră.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Sport » Un nou sport cucereşte tot mai mulţi români. Regula care face jocul atât de incitant: "Este uşor de învăţat"