Antena Meniu Search
x

Video Românul care şi-a cumpărat avion spune cum îl va transforma în restaurant: "Va fi la 2 metri înălţime". Când va fi luată prima masă în aeronavă

În premieră în România, un avion ce urma să fie casat va fi transformat în restaurant. Localul neobişnuit va funcţiona la o înălţime de 2 metri 20 faţă de sol, iar pe una dintre aripi va fi amenajată o terasă, în care vor avea acces doar clienţii cu brevet de pilot. Prima masă în aeronavă ar putea fi luată în cel mult două luni. 

de Daciana Cordoş

la 30.04.2024, 17:52

Vezi și

Dan Cojocaru, proprietar avion: Aici va fi accesul în restaurant. Vom păstra aceeaşi ușă originală. Bineînţeles, va fi o terasă pe care va urca lumea pe scară, că avionul va fi la 2,20 metri înălțime. Sub partea din față a avionului va fi bucătăria, la vedere, și un lift care va urca băutura și mâncarea sus în restaurant. 

Dezmembrarea a durat câteva săptămâni, apoi a fost dus cu un trailer, pe bucăţi

Avionul era garat în incinta aeroportului din Arad de mai bine de doi ani. Dezmembrarea a durat câteva săptămâni iar apoi, a fost dus cu un trailer, pe bucăţi, către aerodromul din Şiria. 

Dan Cojocaru, proprietar avion: Vom intercala mesele stânga-dreapta. După calculul nostru în jur de 80 de locuri la mese vom avea. În spate vom desfinţa parte de wc care era, acolo va fi o magazie şi vom scoate toată partea de aer condiţionat, cablajele ca să fie cât mai mare spaţiu pentru a fi un restaurant în care să te simţi bine.

Pe acelaşi subiect

Pilotul care a stat la manşa avionului: "Un avion foarte uşor de zburat"

Pilotul care a stat la manşa avionului care urmează să fie transformat în restaurant îşi aduce aminte performanţele aeronavei.

Vlad Zgardău, pilot: Cu acest avion am operat în Europa, în Habu din Timişoara şi operam Italia, Germania, Franţa cu el. În trei ani jumătate când l-am zburat nu m avut probleme majore, este foarte fiabil şi un avion foarte uşor de zburat. 

Paul Popescu, director operaţional Aeroportul Arad: A aparţinut unui operator privat din România. De o perioadă destul de lungă de timp de aproximativ 2, 3 ani este trasă pe dreapta pentru că nu mai putea să zboare, avea resursele de zbor terminate.

Amenajarea restaurantului ar trebui sa fie gata în două luni. Vor fi servite bucate romaneşti, însă reţetele sunt deocamdată secrete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Românul care şi-a cumpărat avion spune cum îl va transforma în restaurant: "Va fi la 2 metri înălţime". Când va fi luată prima masă în aeronavă