Antena Meniu Search
x

Video "A încercat canibalic să mă muşte în zona capului". Dan Vîlceanu, prima reacţie după ce l-a bătut pe Florin Roman în Parlament

Scene ireale în Parlamentul României. Deputatul Dan Vîlceanu, fost ministru de Finante, l-a atacat azi, ca în luptele de K1, pe fostul său coleg de la PNL, Florin Roman. Vîlceanu l-a muşcat de cap si i-a aplicat o lovitură de genunchi în plină figură. Liberalul a mers la IML ca să primească certificat medico-legal şi va depune plângere penală când va avea documentul. Parlamentarul agresor susţine că a fost provocat. Pentru comportamentul său, Dan Vîlceanu va primi doar 50% din indemnizaţie în următoarele 6 luni. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 21.05.2024 , 19:45

Florin Roman, deputat PNL: A încercat canibalic să mă muşte în zona capului, mi-a împins capul cu mâna stângă, m-a lovit cu genunchiul în zona nasului. Pare aşa o scenă de K1. Da, cam asta a fost. O scenă de K1.

Scene violente în Parlamentul României 

Scenele violente, desprinse parcă din galele de arte marţiale, au fost surprinse de camerele de supraveghere din Camera Deputatilor. În imagini se observă cum deputatul Dan Vîlceanu se năpusteşte pe hol asupra lui Florin Roman, fostul său coleg din Partidul National Liberal. Urmează o încleştare în care Roman este muşcat de nas iar apoi e lovit în cap cu genunchiul. Liberalul îi reprosase în urmă cu puţin timp că a ocupat un loc în zona grupului PNL, desi în prezent este deputat neafiliat. 

Vezi și

Florin Roman, deputat PNL: A tâşnit peste banca, m-a prins puternic în zona gâtului, dânsul fiind înalt şi invitându-mă la bătaie practic în afara sălii plenului. Afara a încercat să îmi aplice o muşcătură în zona capului, m-am ferit, moment în care cu o mână mi-a prins capul iar cu un genunchi m-a lovit în zona nasului. O lovitura directă, golănească.

Pe acelaşi subiect

Dan Vîlceanu, prima reacţie după ce l-a bătut pe Florin Roman în Parlament

Deputatul Dan Vîlceanu spune că a fost provocat şi susţine că nu l-a lovit pe Roman. 

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat: Eram cu un coleg în bancă şi a trecut pe lângă mine, s-a oprit şi a început să îmi zică nisşte chestii. Eee, i-am dat un cap în gura! Nu, l-am scos afară, atâta tot. L-am dus afară. I-am zis: du-te, bă, afară! Lasă-mă în pace!

Vizibil şifonat, liberalul a plecat din Parlament direct la Institutul National de Medicină Legală.

Florin Roman, deputat PNL: Mi s-a făcut consultul, urmează să fie eliberat în câteva zile certificatul medico-legal constatator. Avea o privire extrem de ciudată domnul Vâlceanu trebuie să facă dovada faptului că a fost el si nu altcineva. Voi depune plângere penală împotriva acestui deputat  huligan.

În urma scandalului, agresorul s-a ales cu sanctiunea maximă prevăzută. 

Marius Gîrlaşiu, reporter Obsevator: Potrivit Regulamentului din Camera Deputatilor, parlamentarii agresivi care recurg la violenta fizica sau verbala impotriva altor alesi risca diminuarea indemnizatiei cu pana la 50% pentru o perioada de cel mult 6 luni. 

Cine este Dan Vîlceanu, parlamentarul care l-a atacat pe Florin Roman

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, l-a acuzat pe Dan Vîlceanu de lipsă de caracter si conduită morală. "Violența fizică este de neacceptat în Parlamentul Romaniei. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat" - a scris preşedintele Senatului pe pagina sa de Facebook.

Marius Gîrlaşiu, reporter Obsevator: Dan Vilceanu şi-a început cariera politica în PSD şi a fost lider al Tineretului PSD din jud Gorj. În 2011, a părăsit PSD şi s-a înscris în PDL. În prezent se află la al doilea mandat de deputat şi a fost ministru al Finanţelor în Guvernul condus de fostul lider PNL, Florin Cîţu.

Prieten la cataramă cu fostul premier, Dan Vîlceanu a mai fost, în trecut, ministru al Transporturilor şi ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

A fost exclus din PNL, în vara anului trecut, după ce a votat împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu - atunci când PSD şi PNL au aplicat rocada premierilor. Imediat după scandalul de azi, în plenul Camerei Deputaţilor a avut loc un alt incident.

Valeriu Turcan, analist politic: Parlamentul României trece printr-o criză de imagine nu de ieri de azi, astfel de imagini sunt, dacă putem spune aşa, bomboana pe colivă. În mod clar, vor merge dincolo de frontierele României pentru că sunt imagini inedite. Nu e un lucru comun să vezi deputaţi care se muşcă de nas.

În 2021, Florin Roman a fost protagonistul unui alt scandal în Parlament. La acea vreme, a fost luat pe sus si dat afară din sală de mai multi deputati AUR.

În urmă cu doi ani, chiar liderul AUR l-a bruscat la tribuna Parlamentului pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timp ce acesta își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Stiri politice » "A încercat canibalic să mă muşte în zona capului". Dan Vîlceanu, prima reacţie după ce l-a bătut pe Florin Roman în Parlament