Antena Meniu Search
x

Video Soţul angajatei MApN care şi-a băgat bebeluşul de 2 luni în comă a obţinut ordin de protecţie împotriva ei. "A văzut că n-a mai mişcat copilul"

Bebeluşul snopit în bătaie de mama lui, angajată la Ministerul Apărării, are nevoie de opt săptămâni de internare ca să îşi vindece rănile, anunţă medicii. Femeia care i-a făcut rău va fi supusă unei expertize psihiatrice. Ca măsură de siguranţă, soţul ei a cerut ordin de protecţie împotriva ei şi l-a obţinut fără probleme. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.04.2024, 20:24

Vezi și

Femeia de 26 de ani, din Prahova, şi-ar fi lovit fără milă fetiţa când era singură cu ea acasă. Bunica a văzut prima că fetiţa abia mai mişcă. "A văzut că nu a mai mişcat copilul să ducă mânuţa la ea şi atunci a întrebat ce are copilul ăsta", povesteşte Laurenţiu Borcea, unchiul mamei.

Bebeluş bătut de mama cadru militar

Tatăl bebeluşului a încremenit de groază când s-a întors de la serviciu şi a găsit-o pe fiica lui aproape în comă. A dus-o la spital, unde medicii au descoperit semnele unui tratament crud. "Sunt semne de leziuni destul de grave pentru un copil de două luni. Sunt fracturi la nivel de membru superior drept, fracturi de humerus cu deplasare", a declarat Claudiu Cozma, medic primar Spitalul de Pediatrie Ploieşti.

Doctorii au anunţat poliţiştii, care au chemat-o la audieri pe femeia care este angajata Ministerului Apărării de patru ani.

Pe acelaşi subiect

"Tânăra le-ar fi spus atât medicilor cât şi anchetatorilor că doar şi-a înfăşat copilul. Nimic mai mult. Nici în faţa judecătorilor nu şi-a recunoscut faptele. Femeia a fost arestată 30 de zile pentru violenţă în familie. Încadrarea s-ar putea schimba, însă, în tentativă la omor în forma agravantă - ceea ce înseamnă până la 13 ani de închisoare", transmite Cristina Filip, reporter Observator.

Mama acuzată că şi-a bătut bebeluşul va fi supusă expertizei psihiatrice. Astfel, medicii vor constata dacă femeia suferă într-adevăr de depresie, cum susţine familia ei. "A murit tatăl ei, a avut probleme cu o casă cu care s-au judecat, dar nu îmi dau seama de ce nu a mai comunicat cu noi", spune Laurenţiu Borcea, unchiul mamei.

"Depresia postpartum distruge creierul mamei. Avem de-a face cu manifestări de violenţă extremă. Familia este rugată să vegheze, să aibă grijă", explică Radu Leca, psiholog. Violenţa în familie este un fenomen care creşte alarmant. În 2022, 42 de femei şi 4 copii au fost omorâţi în bătaie, iar aproape 50.000 de victime au reclamat la poliţie că au fost agresate. Anul trecut au fost raportate peste 100.000 de atacuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Soţul angajatei MApN care şi-a băgat bebeluşul de 2 luni în comă a obţinut ordin de protecţie împotriva ei. "A văzut că n-a mai mişcat copilul"