Antena Meniu Search
x

Video "Vino repede că a murit Gabriela". Mister în cazul tragediei din Călăraşi, unde o fetiţă şi bunica ei s-au stins la câteva minute distanţă

Sărbătoarea de Florii s-a transformat într-o tragedie de neimaginat pentru o familie din Călăraşi. O fetiţă de 4 ani a murit, iar bunica ei a făcut infarct în mâinile medicilor, la aflarea veştii. Oamenii spun că necazul a lovit după ce întreaga familie a mâncat peşte la masa de Florii. Anchetatorii au luat probe de acasă, dar şi de la magazinul sătesc, de unde bunciii ar fi cumpărat produsul congelat.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 01.05.2024, 14:19

Vezi și

Gabriela, fetiţa de patru ani şi jumătate cu păr bălai şi ochii ca cerul, a murit subit, după masa de sărbătoare din curtea bunicilor. Era de trei zile la ţară, în satul Spanțov, din Călăraşi.

Vecină: Cea mică, o păpuşică de fetiţă.

Trupul firav i-a cedat rapid, la mai puţin de 24 de ore după masa de Florii. Vecinii au fost alertaţi de strigătele disperate din curtea familiei.

Femeie: Ieri, în jurul orei 8 şi jumătate dimineaţa. Răcnete, ţipete, vânzoleală în curte. Soţul meu zice, vino repede că a murit Gabriela. Era bunica şi cu fetiţa, întinse pe pat, amândouă. Fetiţa probabil că era în comă.

Pe acelaşi subiect

La camera de gardă a aflat că nepoata ei nu mai trăieşte. Supărarea i-a fost fatală

Imediat, a fost chemată o ambulanţă. Fetiţa a fost dusă de urgenţă la Spitalul din Călăraşi. În ciuda eforturilor, medicii însă nu au mai putut să o salveze. Bunica a ajuns la Spitalul din Olteniţa. La camera de gardă a aflat că nepoata ei nu mai trăieşte. Supărarea i-a fost fatală.

Victor Postovan, şef de secţie ATI, Spitalul Municipal Olteniţa: În momentul în care pacienta era mutată de pe pat pe brancardă a făcut un stop cardiac şi s-au început măsurile de resuscitare cardiorespiratorii care au durat undeva la o oră şi jumătate.

La spital a ajuns şi bunicul copilei. După o zi de terapie intensivă, starea lui s-a ameliorat.

Victor Postovan, şef de secţie ATI, Spitalul Municipal Olteniţa: Din spusele bunicului, zic că au mâncat peşte cumpărat în ajun de Florii, din magazinul local.

Niki Gheorghescu, primar Spanțov: Au fost patru nepoţi. Din patru, trei au consumat peşte. Fetiţa a murit, ceilalţi doi au acuzat stări de vomă.

La casa familiei au ajuns procurori, poliţişti şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică care au prelevat probe atât din produsele de la masă, cât şi din magazinul sătesc. De aici, oamenii au cumpărat două caserole de peşte congelat adus din Spania.

 Eugenia Popescu, purtătoare de cuvânt DSP: Din peşte macrou, din mici. Dar şi din coastă, cârnaţi de porc obţinuţi în gospodăria respectivă, iepure gătit în gospodăria respectivă.

Ana Grigore, reporter Observator: În timpul controalelor, inspectorii DSV au descoperit că magazinul nu avea autorizație pentru a vinde pește congelat. În plus, produsele scose la vânzare erau ținute în spații care nu respectau normele de igienă. Pentru aceste nereguli, proprietarul a fost amendat cu 20.000 de lei iar magazinul va sta cu lacătul pe ușă 30 de zile.

Ce variante iau în calcul autoritățile

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca fetiţa şi bunicii să se fi intoxicat cu o substaţă folosită în gospodărie.

Adrian Marinescu, medic boli infecțioase: Trebuie să facem diferenţa între intoxicaţie şi toxiinfecţie alimentară. În primul caz vorbim de acţiunea unor substanţe toxice. Discutăm de fapt de otrăvire. În mod clar, dacă vorbim de persoane în vârstă, de copii mici, de cei care au boli cronice, putem discuta despre complicaţii care pot să fie importante şi să necesite internare, să se ajungă la terapie intensivă şi să ne pună viaţa în pericol.

Şi Ministerul Sănătăţii a reacţionat. Într-un comunicat susţine ipoteza unei toxiinfecţii alimentare.

Cazul readuce în atenţie tragedia din Murgeni. În urmă cu jumătate de an, 3 pacienţi au murit şi 30 de oameni, pacienţi şi personal medical de la Spitalul de Psihiatrie, au ajuns la urgenţe după ce au primit de pomană peşte pangasius de la o mănăstire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » "Vino repede că a murit Gabriela". Mister în cazul tragediei din Călăraşi, unde o fetiţă şi bunica ei s-au stins la câteva minute distanţă