Antena Meniu Search
x

Rezultatele din sferturile de finală ale Europa League şi programul complet al semifinalelor

Joi seară s-au disputat meciurile din manşă a doua a sferturilor de finală din Europa League, partide pline de dramatism şi de momente inedite.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 13:36

Olympique Marseille este considerată revelaţia sezonului de Europa League
Olympique Marseille este considerată revelaţia sezonului de Europa League - Profimedia
  • Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma şi Bayer Leverkusen sunt echipele calificate în semifinalele Europa League.

Cel mai palpitant meci al serii, din sferturile de finală ale Europa League, s-a jucat în Franţe, la Marseille, unde cei de la Olympique au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Benfica Lisabona, deşi erau cotaţi cu şansa a doua la calificare înainte de startul dublei manşe.

Benfica a câştigat în tur, pe teren propriu, 2-1, iar Olympique Marseille a răspuns cu un 1-0 în manşa a doua, graţie unui gol marcat târziu, în minutul 79, de Moumbagna.

La 2-2 la general s-a intrat în prelungiri, iar apoi s-a trecut la lovituri de departajare. Correa, Kondogbia, Balerdi şi Luis Henrique au transformat pentru Marseille, iar Di Maria şi Antonio Silva au ratat pentru Benfica, astfel că francezii s-au impus, cu 4-2, golurile înscrise de Kokcu şi Otamendi, pentru portughezi, fiind insuficiente.

Surclasată pe teren propriu, de Atalanta, 0-3, Liverpool nu a reuşit o revenire istorică în Italia şi a părăsit competiţia. Englezii s-au impus doar cu 1-0 în deplasare, graţie golului marcat de Salah, din penalty. Liverpool a dominat meciul din Italia, 5-2 la şuturi pe poartă, dar nu a găsit inspiraţia necesară pentru a întoarce soarta calificării.

Pe acelaşi subiect

AS Roma s-a calificat de o manieră entuziasmantă în semifinalele Europa League, reuşind o dublă victorie împotriva lui AC Milan. După 1-0 în deplasare, Roma a câştigat cu 2-1 returul de pe teren propriu, deşi a avut om în minus din minutul 31, Celik fiind eliminat direct.

Mancini şi Dybala au făcut 2-0 pentru Roma, încă din minutul 22, iar Milan nu a găsit forţa necesară decât să înscrie golul de onoare, prin Gabbia. 

Bayer Leverkusen este a patra şi ultima echipă calificată în semifinalele UEFA Europa League, nemţii reuşind să-şi păstreze invincibilitatea şi după meciul jucat în deplasare cu West Ham United.

A fost 2-0 pentru Bayer, la Leverkusen, şi 1-1 în Anglia, Frimpong egalând în minutul 89, pentru nemţi, după ce Antonio deschisese scorul pentru englezi încă din minutul 13.

Bayer Leverkusen este neînvinsă din iulie anul trecut, 0-1 într-un amical cu Real Sociedad, şi traversează poate cel mai bun sezon din istoria clubului.

În semifinalele UEFA Europa League avem Olympique Marseille cu Atalanta Bergamo şi AS Roma cu Bayer Leverkusen. Meciurile din prima manşă se joacă pe 2 mai, iar cele din manşa a doua se joacă pe 9 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Rezultatele din sferturile de finală ale Europa League şi programul complet al semifinalelor