Antena Meniu Search
x

Foto Tragere la sorţi sferturi Europa League: AC Milan - AS Roma, Liverpool - Atalanta. Programul complet

Formaţia AC Milan va întâlni echipa AS Roma în sferturile de finală ale Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Nyon, transmite News.ro.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 14:25

Sferturi Europa League
Tragere la sorţi sferturi Europa League: AC Milan - AS Roma, Liverpool - Atalanta. Programul complet

La Nyon s-au tras la sorţi şi semifinalele şi finala competiţiei.

Liga Europa: Confruntările din sferturile de finală

AC Milan (Italia) - AS Roma (Italia)

Liverpool (Anglia) - Atalanta (Italia)

Pe acelaşi subiect

Bayer Leverkusen (Germania) - West Ham (Anglia)

Benfica (Portugalia) - Olympique Marseille (Franţa)

Semifinala 1

Benfica (Portugalia) sau Olympique Marseille (Franţa) - Liverpool (Anglia) sau Atalanta (Italia)

Semifinala 2

AC Milan (Italia) sau AS Roma (Italia) - Bayer Leverkusen (Germania) sau West Ham (Anglia)

Finala

Câştigătoarea semifinalei 1 – Câştigătoarea semifinalei 2

Sferturile de finală se vor disputa la 11 aprilie turul şi 18 aprilie returul. Semifinalele sunt programate la 2 mai şi 9 mai, iar finala la 22 mai, pe Dublin Arena.

Calificare dramatică în sferturile Europa League

Bayer Leverkusen s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins cu 3-2 echipa azeră Qarabag FK, care conducea cu 2-0 în min. 68, pe BayArena, în manşa secundă a optimilor. Bayer a fost condusă cu 2-0 şi în tur, dar a smuls egalul, 2-2.

Azerii au marcat la Leverkusen prin Abdellah Zoubir (59), fost jucător al Petrolului, şi prin Juninho (68), acesta deşi oaspeţii evoluau în inferioritate după eliminarea lui Elvin Jafarguliev (63).

Echipa antrenată de Xabi Alonso a reuşit să rămână neînvinsă în acest sezon, după ce a redus din diferenţă prin Jeremie Frimpong (72), iar dubla cehului Patrik Schick (90+3, 90+8) a adus o calificare nesperată.

Alături de Bayer Leverkusen s-au mai calificat în sferturi Benfica Lisabona, AC Milan, Olympique Marseille, West Ham United, Atalanta Bergamo, AS Roma şi Liverpool.

Pe Estadio de la Ceramica, Villarreal a câştigat cu 3-1 meciul cu Olympique Marseille, arbitrat de românul Istvan Kovacs, însă OM merge mai departe după ce s-a impus cu 4-0 pe Stade Velodrome.

Liverpool a învins-o le scor pe Sparta Praga, cu 6-1, după 4-1 în tur. ''Cormoranii'' aveau deja 4-0 după un sfert de oră şi nu au mai forţat.

AC Milan s-a impus şi în manşa secundă cu Slavia Praga, scor 3-1, după ce câştigase cu 4-2 în tur. Succesul echipei rossonera la Praga a fost facilitate şi de faptul că Slavia a jucat în zece oameni din min. 20.

West Ham United, deţinătoarea trofeului Europa Conference League, a surclasat-o pe Freiburg cu 5-0, ''ciocănarii'' anulând avantajul luat în tur de germani (1-0).

Benfica a câştigat la Glasgow, 1-0 cu Rangers, după egalul de la Lisabona (2-2). Golul victoriei şi al calificării a fost marcat de Rafa Silva (67).

Atalanta Bergamo a întrecut-o pe Sporting Lisabona cu 2-1, după ce scorul a fost egal pe Jose Alvalade (1-1). Sporting a condus la pauză cu 1-0, prin reuşita lui Pedro Goncalves (33), dar italienii au punctat de două ori după pauză, prin Ademola Lookman (46) şi Gianluca Scamacca (59).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Tragere la sorţi sferturi Europa League: AC Milan - AS Roma, Liverpool - Atalanta. Programul complet