Antena LIVE

Curs valutar

Update

Alegeri locale 2024 LIVE TEXT. Rezultate parţiale şi numărători paralele: cine sunt primarii din marile oraşe

În întreaga ţară s-a mers însă la vot! Peste 9 milioane de români şi-au ales primarii, dar şi preşedinţii de consilii judeţene pentru următorii patru ani. În timp ce în unele zone din ţară, alegerile locale din 2024, vin cu schimbări, în unele oraşe, vechii edili sărbătoresc victoria în faţa contracandidaţilor. În urmă cu puţin timp, Biroul Electoral Central a dat publicităţii noi rezultate parţiale oficiale ale alegerilor.

De la 10.06.2024, 22:24
Galerie (2)

UPDATE 21:55. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă, luni seară, că încă nu s-a definitivat situaţia alegerilor la nivelul sectorului, acuzând că la o secţie de votare îi lipsesc din numărătoare 280 de voturi. ”Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a transmis Radu Mihaiu.

"Mulţumesc celor peste 52.000 de oameni care mi-au acordat încrederea. Mă onorează că faţă de 2020 peste 10.000 de oameni au confirmat că acest mandat a adus rezultate. Îmi cer scuze că până acum nu v-am zis nimic, dar nici la această oră nu există o situaţie clară pe numere. Acum, imediat după acest mesaj, intru la BES la numărătoarea unei secţii unde avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi", a transmis, luni seară, Radu Mihaiu, într-un mesaj pe Facebook.

Acesta apreciază că se va mai discuta mult despre alegeri.

UPDATE 21:20. Scorul naţional la alegerile de duminică este un eşec pentru partidul REPER, dar şi pentru toată mişcarea de modernizare a României, afirmă europarlamentarul Dacian Cioloş, care adaugă însă că speră în constituirea unei alternative la PSD-PNL şi la extremism.

"În primul rând vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi votat echipa REPER, la locale şi europarlamentare. Fiecare vot şi mesaj primit în aceste săptămâni contează mult pentru mine, pentru că a fost unul pentru seriozitate după o campanie făcută fără populism. Mulţumesc întregii echipe REPER, membrilor din toată ţara, voluntarilor care şi-au luat din timp şi au depus mari eforturi să ne ajute, dar şi donatorilor. A fost o campanie grea. Nu am avut şi nu avem banii partidelor mari, nu am avut reţelele lor şi nici nu am recurs la metode ilegale, cum am văzut în multe cazuri", a scris Cioloş pe Facebook.

Potrivit acestuia, cele peste 300.000 de voturi primite la europarlamentare nu sunt puţine în condiţii normale, însă comasarea a crescut prezenţa şi, fără să aibă încă cifre oficiale finale, realitatea arată că REPER nu a trecut pragul electoral, transmite Agerpres.

UPDATE 21:10. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, câştigătorul alegerilor de duminică din capitala judeţului Vâlcea, a transmis, luni, un mesaj de mulţumire cetăţenilor oraşului, prin intermediul căruia a ţinut să-i asigure, totodată, şi că îşi va onora toate promisiunile din campanie.

"Râmnicenii au fost asaltaţi în ultimele luni de către contracandidaţii mei cu programe fanteziste, cu minciuni, cu mârşave atacuri la persoana şi cu manipulări bine concepute şi plătite cu bani grei. Dar ei au avut inteligenţa de a da deoparte aceasta perdea de fum şi de a aprecia la adevărata valoare proiectele realiste şi serios argumentate pe care le-am propus pentru Râmnicul de mâine. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat împreună cu echipa mea de consilieri şi îi asigur că toate punctele din programul meu electoral vor deveni realitate şi ca voi avea şi pe mai departe aceeaşi atitudine deschisa la dialog, dar şi aceeaşi exigenţă în implementarea oricărei investiţii locale. Şi le mulţumesc tuturor celor care au votat la aceste alegeri locale, indiferent de opţiunea exprimată, pentru ca au înţeles să-şi folosească unul dintre cele mai importante drepturi conferite de democraţie", a scris Gutău, pe pagina lui de Facebook.

Mircia Gutău, care a candidat pentru cel de al cincilea mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea din partea PSD, a obţinut 46,31% din sufragii, cu aproape 9.000 de voturi mai mult decât următorul clasat, liberalul Virgil Pîrvulescu, şi cu peste 12.000 de voturi mai mult decât reprezentantul AUR, Vicenţiu Mocanu, care s-a clasat pe locul al treilea.

UPDATE 19:30. Partidul Social Democrat a obţinut 50 de primării din totalul celor 70 din judeţul Gorj, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 17 primării, şi de AUR, cu trei.

Potrivit datelor provizorii, PSD a câştigat primăriile celor două municipii, Târgu Jiu şi Motru, şi oraşele Tismana, Novaci, Bumbeşti Jiu, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti, iar liberalii au oraşele Rovinari şi Turceni.

Cele 17 primării obţinute de PNL sunt Samarineşti, Ciuperceni, Câlnic, Rovinari, Fărcăşeşti, Plopşoru, Urdari, Aninoasa, Turceni, Turcineşti, Schela, Săcelu, Albeni, Licurici, Berleşti, Alimpeşti şi Roşia de Amaradia. Cel mai mare procent l-a obţinut edilul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, câştigând un nou mandat cu 86,09%.

UPDATE 17:30 Omul de afaceri Valeriu Iftime anunţă că a câştigat CJ Botoşani.

"Am câştigat ceea ce nimeni, nici cei mai pesimişti, nici cei mai inventivi oameni nu ar fi crezut, că putem întoarce o soartă în politica judeţului. Emoţia care este a oamenilor a bătut de data aceasta matematica unor nepricepuţi. Acum trei luni de zile, când am intrat în jocul acesta şi când zece sau 11 primari liberali cu o anumită ţinută au plecat, cei doi mari strategi au spus că PNL va muri la Botoşani. PNL nu a murit, pentru că eu şi echipa mea am făcut exact ceea ce trebuie să facem. Am arătat oamenilor că politica nu este doar o chestiune de interese, o chestiune privată a cuiva. Politica este pentru oameni şi oamenii trebuie să vadă în noi un fel de bunătate, un fel de atenţie şi de grijă", a afirmat Iftime.

Potrivit acestuia, PNL a obţinut la alegerile de duminică cel mai bun scor din istorie la Botoşani.

UPDATE 16:50 Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, în alegerile de duminică, potrivit datelor parţiale ale Autorităţii Electorale Permanente prezentate luni, la ora 12,00.

UPDATE 16:20 Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat luni, pe pagina de socializare, că a câştigat cel de al treilea mandat.

"Dragi sibieni, vă mulţumesc! Continuăm împreună!", a scris Daniela Cîmpean pe pagina ei de Facebook.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni că liberalii au cel mai mare număr de primari din judeţ şi preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean, a câştigat cel de al treilea mandat, potrivit unui comunicat de presă.

"Echipa PNL Sibiu rămâne cea mai puternică forţă politică din judeţul Sibiu! Privim cu responsabilitate votul de ieri, care este o confirmare a faptului că PNL are cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul Sibiu. PNL Sibiu a câştigat alegerile pentru preşedinţia Consiliul Judeţean, iar Daniela Cîmpean a fost aleasă pentru al treilea mandat. O reuşită meritată, bazată pe muncă multă, proiecte importante şi rezultate. Este primul preşedinte de Consiliu Judeţean din Sibiu care se bucură de încrederea sibienilor pentru al treilea mandat. PNL Sibiu a obţinut cel mai mare număr de primari in judeţul Sibiu! Este o reuşită a oamenilor buni care au convins comunitatea că merită să conducă judeţul Sibiu, comunele şi oraşele", a spus Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

UPDATE 16:00 PNL a câştigat alegerile pentru CJ Braşov. Avem 30 de primării, inclusiv cea a municipiului reşedinţă, a transmis Adrian Veştea.

UPDATE 15:50 Liberalul Iulian Dumitrescu urmărit penal de DNA pentru corupţie, a piedut alegerile de la CJ Prahova, unde a strâns doar 27,72% faţă de 35,58% cât a luat pesedistul Virgiliu Nanu.

UPDATE 15:40 Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL pentru rezultatele obţinute la alegerile locale şi europarlamentare, au declarat surse politice pentru Observator. Şeful statului a transmis conducerii liberale că este mullumit de rezultat.

UPDATE 15:10 Mario De Mezzo, primarul ales al Slatinei, cercetat pentru coruperea unei adolescente de 15 ani. S-ar fi întâmplat chiar înainte de alegeri.

UPDATE 15:05 La Primăria Bistriţa, PNL şi PSD s-au anunţat fiecare câştigătoare şi chiar au sărbătorit victoria la sediile partidelor. Potrivit datelor parţiale AEP, PNL a pierdut la 8 voturi distanţă.

Datele parţiale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente îl indică pe candidatul PSD la Primăria municipiului Bistriţa, Gabriel Lazany, drept câştigător al alegerilor locale de duminică, cu doar opt voturi în plus faţă de actualul edil, liberalul Ioan Turc, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 15:00. Surpriză la Suceava. Gheorghe Flutur (PNL) a pierdut Consiliul Județean

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, deputatul Gheorghe Şoldan, a obţinut cele mai multe voturi după centralizarea proceselor verbale din 552 de secţii din totalul celor 561 constituite în judeţul Suceava, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Reprezentantul PSD a obţinut 123.204 voturi din totalul celor 279.555 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă un procent de 44%.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al filialei judeţene a PNL, a fost votat de 114.213 alegători, ceea ce înseamnă 40%.

Pe locul al treilea s-a situat candidatul Alianţei Dreapta Unită, Emanuel Dumitru Ungureanu, cu 20.784 voturi (7%), iar pe poziţia a patra s-a clasat Silvestru Rădăuţi Bălan, care a candidat din partea S.O.S. România, cu 14.564 voturi (5%), transmite Agerpres.

Rezultate parţiale şi numărători paralele. Cum s-a votat în marile oraşe

UPDATE 14:46 PSD a câștigat primăriile în 4 orașe din Vrancea, PNL doar în Panciu. Scandal în lupta pentru Consiliul Județean

Scenarii în PNL după scorul de la alegeri: unii lideri vor ieşirea de la guvernare, iar Nicolae Ciucă e pregătit să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale

UPDATE 14:16 Rezultate parţiale în Bucureşti

UPDATE 14:06 Un tânăr de 27 de ani intră ca independent în Consiliul Local Alexandria

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a reuşit să depăşească pragul electoral şi să obţină un mandat, ca independent, în Consiliul Local al municipiului Alexandria. El nu a avut susţinerea niciunei formaţiuni politice. ”Dan Dobre, un tânăr aspirant în politică, a reuşit să obţină un loc în Consiliul Local Alexandria, după ce a câştigat peste 6% din voturile alegătorilor la recentele alegeri locale. La doar 27 de ani, Dobre devine unul dintre cei mai tineri consilieri din istoria oraşului, promiţând să aducă o perspectivă nouă şi energică în administraţia locală”, scriu jurnaliştii de la Impact News24.

Potrivit acestora, Dan George Dobre a candidat ca independent, fără a avea susţinere din partea vreunei formaţiuni politice. În urmă cu patru ani, Dan Dobre a candidat ca independent pentru Primăria Alexandria şi s-a clasat pe locul al treilea.

UPDATE 14:04 Primăria Reghin

Conform rezultatelor provizorii, Mark Endre a câştigat alegerile cu o majoritate de 50% şi a obţinut un al doilea mandat. "Zoltan la Târgu Mureş şi Mark Endre la Reghin şi-au păstrat poziţiile de primar, au obţinut victorii decisive şi foarte clare (...). Victoria nu a fost o problemă la Sovata, la Miercurea Nirajului sau la Sângeorgiu de Pădure", a precizat Csibi, preşedintele UDMR.

UPDATE 14:03 Primăria Târgu Mureş

Conform rezultatelor provizorii, actualul primar Soos Zoltan a câştigat un nou mandat cu peste 40% dintre voturi. "Soos Zoltan la Târgu Mureş şi Mark Endre la Reghin şi-au păstrat poziţiile de primar, au obţinut victorii decisive şi foarte clare (...). Victoria nu a fost o problemă la Sovata, la Miercurea Nirajului sau la Sângeorgiu de Pădure", a precizat Csibi Attila Zoltan, preşedintele UDMR Mureş.

UPDATE 13:59 Primăria Râmnicu Vâlcea

Primăria Rm. Vâlcea a fost câştigată de primarul în funcţie Mircia Gutău (PSD), cu 46,15% din voturi. A urmat Virgil Pirvulescu (PNL), cu 24,98% şi Vicențiu Mocanu cu 16,73%.

UPDATE 13:22 CJ Timiş

Alfred Simonis, candidatul Alianţei PSD-PNL, a obţinut cele mai multe voturi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, potrivit rezultatelor parţiale. Pe locul al doilea s-a situat candidatul Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica, cel care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al CJ Timiş.

După centralizarea a 96 la sută din voturi, Alfred Simonis (Alianţa PSD-PNL) a obţinut 118.198 voturi, adică 42,11%. Pe locul al doilea se află Alin Nica (Alianţa Dreapta Unită) cu 102.598 voturi (36,55%). Pe locul al treilea este Adrian Iacob (AUR) cu 30.729 voturi, adică 10,95%. Alfred Simonis s-a clasat pe primul loc în opţiunea electoratului din toate oraşele din judeţul Timiş, cu excepţia municipiului Timişoara.

UPDATE 13:12 Primăria Sibiu

Primarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, rămâne în funcţie după alegerile locale, potrivit rezultatelor numărătorii paralele ale candidatului independent de pe locul doi, Alexandru Găvozdea, dar şi ale PNL.

Drulă şi-a anunţat demisia de la şefia USR după rezultatele la alegerile locale 2024

UPDATE 12:42 Primăria Timişoara

Dominic Fritz a câştigat detaşat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara - rezultate parţiale. Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara, este câştigătorul acestui scrutin cu 51.910 voturi (49,65%), indică datele parţiale. Pe locul al doilea s-a situat candidatul Alianţei PSD-PNL, Nicolae Robu, cu 39.421 voturi (37,7%). Dominic Fritz a reuşit să adune, în urma scrutinului electoral de duminică, mai multe voturi de la alegatori decât obţinuse în 2020. Dacă în 2020 Fritz a obţinut 49.191 de voturi, acum, potrivit rezultatelor parţiale, are 51.910 voturi, adică 49,65%.

La rândul său, principalul contracandidat al lui Fritz, Nicolae Robu, care a candidat din partea Alianţei PSD-PNL, obţinea, în urmă cu patru ani, 27.596 de voturi de la timişoreni, iar acum are 39.421 de voturi, adică 37,7%. Pe locul al treilea s-a situat, în urma alegerilor de duminică, candidatul AUR, Ilie Vasile Sîrbu, care are 4.511 voturi, adică 4,31%.

UPDATE 12:20 Primăria Târgovişte

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a fost reales cu peste 80% dintre voturile exprimate, după numărarea voturilor în 64 din cele 65 de secţii, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

UPDATE 12:10 Primăria Hunedoara

Dan Bobouţanu a fost reales în funcţia de primar cu 17.013 voturi, adică un procent de 82,49%.

UPDATE 12:10 Primăria Codlea

Mihai Cîmpeanu (PSD) a mai câştigat un nou mandat cu un procent de 70%.

Harta pe consilii judeţene la alegerile locale - rezultate parţiale

UPDATE 12:03 Primăria Şimleu Silvaniei

La Şimleu Silvaniei, primarul în funcţie, Cristian Lazăr, şi-a adjudecat un nou mandat, cu aproape 74% din voturi, acesta fiind urmat de candidatul PSD, Romeo Sabău, cu 19% din voturi.

UPDATE 12:01 Primăria Jibou

Primarul din Jibou, social democratul Dan Ghiurco, a fost reconfirmat în funcţie, cu 63% din voturile celor prezenţi duminică, la urne. El a fost urmat de candidatul Forţei Dreptei, Nicolae Bălănean, cu 15,85% din voturi.

UPDATE 12:00 Primăria Zalău

La Zalău, primarul social democrat, Ionel Ciunt, a obţinut 58% din voturi, acesta fiind urmat de Fazakas Nicolae (UDMR) şi Claudiu Bârsan (PNL), ambii cu 15% din sufragii. "Ionel Ciunt, primar al municipiului Zalău pentru încă un mandat!", este mesajul postat, luni, pe pagina de Facebook a PSD Sălaj.

UPDATE 11:45 Primăria Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, candidat al Partidului Social Democrat, a câştigat un nou mandat în urma alegerilor de duminică, potrivit rezultatelor provizorii de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. "Am câştigat! Vă mulţumim!", a scris, pe pagina sa de Facebook, Marcel Romanescu, duminică noaptea.

UPDATE 11:30 Primăria Miercurea Ciuc

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila (UDMR), a câştigat un nou mandat în fruntea oraşului, în vreme ce Bíró Barna Botond (UDMR), actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a devenit preşedinte, după ce a fost votat de majoritatea alegătorilor prezenţi duminică la urne, arată datele parţiale de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

UPDATE 11:21 Primăria Suceava

Potrivit rezultatelor parțiale, Vasile Rîmbu (PSD) a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Sucevei. Astfel, social-democrații câștigă pentru prima dată orașul, după 20 de ani în care a fost condus de liberalul Ion Lungu. Gheorghe Flutur pierde şefia Consiliului Judeţean.

UPDATE 11:18 Primăria Oradea

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Bihor, Gabriel Borbandi, a declarat luni, pentru AGERPRES, că mai sunt de preluat datele din trei secţii de votare orădene, din cele 145, după care va putea oferi o situaţie statistică certă. Din numărătoarea paralelă a partidelor, dar şi din primele rezultate parţiale postate de Biroul Electoral Central, pe câteva secţii de votare din Oradea, reiese că actualul primar Florin Birta (PNL) va ieşi câştigător pentru un al doilea mandat, succesor al fostului primar, de trei mandate, Ilie Bolojan.

UPDATE 11:10 Primăria Iaşi

Actualul edil al Iaşiului, Mihai Chirica (PNL), a obţinut un nou mandat la Primărie, în timp ce Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, ocupă primul loc la şefia CJ, conform rezultatelor parţiale. După numărarea a 95% dintre voturi, actualul primar Mihai Chirica (PNL) are 32,6%, iar Marius Bodea (Alianţa Dreapta Unită) – 25,6% în cursa pentru Primăria Iaşi. Pe locul al treilea se clasează Cosette Chichirău – 14,6%, ea fiind urmată de urmată de Bogdan Balanişcu (PSD) – 13,2% şi de Tudor Ciuhodaru (AUR) – 9,1%. La Consiliul Local Iaşi, PNL a obţinut aproape 25%, în timp ce ADU are 21,1%. PSD a înregistrat 20,6%, iar AUR 12,4%.

La şefia Consiliului Judeţean Iaşi, din 86% din voturi numărate, conduce liberalul Costel Alexe, cu 34,3%, urmat de social-democratul Bogdan Cojocaru - 32,1% şi de Petru Movilă (ADU) – 13,3%.

Liberalii ieşeni au recâştigat primăriile Paşcani şi Podu Iloaiei, în timp ce la Târgu Frumos, edilul PSD a pierdut în faţa candidatului PNL. La Hârlău, primarul PSD a fost reconfirmat în funcţie. În 2020, Mihai Chirica (PNL) a câştigat Primăria în faţa deputatului Cosette Chichirău (USR PLUS), diferenţa între cei doi fiind de peste zece procente. La şefia Consiliului Judeţean Iaşi, în urmă cu patru ani, liberalul Costel Alexe l-a învins pe senatorul PSD Maricel Popa.

UPDATE 11:08 Primăria Ploieşti

Surpriza majoră o reprezintă câștigarea Primăriei Ploiești de către Mihai Laurențiu Polițianu (ADU) și clasarea primarului în funcție doar pe locul al treilea.

UPDATE 11:02 Primăria Blaj

Primarul municipiului Blaj, liberalul Gheorghe Valentin Rotar, a câştigat un nou mandat, cel de-al cincilea, cu peste 75% dintre voturile celor prezenţi duminică la urne. "Peste 75% dintre blăjeni au pus Blajul înainte de toate şi mi-au acordat din nou încrederea lor! Este un scor foarte mare, care mă obligă să livrez Blajului ceea ce am promis! Mulţumesc!", a transmis Gheorghe Valentin Rotar pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 10:50  Maramureş - Primarul oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş, obţine încă un mandat

UPDATE 10:34 Primăria Sinaia

Primarul în funcţie al staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, prim-vicepreşedinte al PNL Prahova, obţine al şaselea mandat în urma scrutinului de duminică, rezultatele centralizate până acum arâtând un procent de 47-48% din voturi, peste cel al partidului. ”Da, am un nou mandat. A venit numărătoarea din secţii, au venit rezultatele. Nu am adunat exact dar am obţinut în jur de 47-48%”, a declarat Vlad Oprea pentru News.ro.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local Sinaia, Vlad Oprea a precizat că rezultatele sunt parţiale şi procentul nu pare a se ridica la nivelul celui obţinut de primar.  Reprezentanţi ai PSD Prahova au declarat, pentru News.ro, că pe votul politic PSD câştigă, la Sinaia, alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, aceasta fiind pentru partid o premieră. Vlad Oprea obţine al şaselea mandat la Primăria Sinaia în condiţiile în care campania sa electorală a fost marcată de un scandal.

UPDATE 10:28 Rezultate parţiale şi paralele în Bucureşti

UPDATE 10:16 Primăria Botoşani

Primarul în exerciţiu al municipiului Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei, a revendicat victoria în alegerile locale de duminică pentru funcţia de primar. El a declarat că "victoria aceasta a constat în munca de echipă şi în campania constructivă" pe care le-a desfăşurat.

UPDATE 10:15 Primăria Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a câştigat, duminică, cel de-al treilea mandat, potrivit numărătorii paralele parţiale a UDMR. "Avem rezultate parţiale de la 18 secţii din Satu Mare, unde sătmărenii, într-o majoritate covârşitoare de peste 65%, au votat pentru continuarea dezvoltării oraşului nostru şi au spus un 'Nu' categoric dezbinării, au spus un 'Nu' categoric pentru cei care nu doresc altceva decât să semene ură între locuitorii municipiului. Noi avem o misiune, trebuie să mergem înainte împreună cu toţi locuitorii, pentru a dezvolta oraşul nostru, pentru a crea condiţii de trai mult mai bune. Avem proiecte şi mergem mai departe cu construcţia acestor proiecte, cu implementarea proiectelor, avem foarte multe de făcut şi asigur toţi sătmărenii că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a face un oraş de care să fim cu toţii mândri", a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

UPDATE 10:14 Primăria Aiud

Edilul municipiului Aiud, Oana Badea (PNL), prima femeie aleasă primar de oraş în judeţul Alba după 1989, a pierdut la alegerile locale de duminică, fiind surclasată de social-democratul Dragoş Crişan, potrivit numărătorii paralele efectuate de către PSD. Fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea a avut două mandate consecutive de primar, ea fiind aleasă în 2016, după ce candidase, fără succes, în 2012.

UPDATE 10:12 Primăria Slatina

Candidatul PNL la Primăria municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, potrivit numărătorii paralele efectuate de liberali, şi a sărbătorit victoria pe străzile oraşului alături de sute de persoane. Mario De Mezzo a afirmat, într-o declaraţie de presă, că victoria este a slătinenilor şi arată nemulţumirea acestora faţă de actuala administraţie "incompetentă".

UPDATE 10:08 Primăria Caracal

Actualul primar al municipiului Caracal, social-democratul Ioan Doldurea, conduce detaşat în cursa pentru un nou mandat, conform rezultatelor parţiale. Fiul lui Doldurea este unul dintre patronii firmei care opera depozitul de  gaz de la Crevedia unde în august 2023 s-a produs o explozie soldată cu moartea a şase persoane şi cu rănirea a peste 50, precum şi cu distrugerea sau avarierea mai multor imobile. În municipiul Caracal, după numărarea a 72,6% din voturi , conduce detasat Ion Doldurea de la PSD cu 69% (6052 voturi). El este urmat de Luminţa Popescu, de la PNL - 19% (1682 voturi). Au votat 12.400 de persoane la Caracal, fiind numărate 9006 voturi.

Cluj

Emil Boc a câștigat al 6-lea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Potrivit numărătorii paralele, Boc (PNL) conduce cu 47% din voturi, urmat de Sabin Sărmaș, independent, cu 30%. Primarul Emil Boc conduce cu 47% din voturi, urmat de Sabin Sărmaș, independent, cu 30%. Emil Boc a fost ales pentru prima dată primar al Clujului în anul 2004.

Braşov

George Scripcaru, primar al Brașovului în perioada 2004 - 2020, a câștigat un nou mandat după ce l-a învins pe primarul în funcție, Allen Coliban, la alegerile de duminică. „Experimentul userist s-a închiat. Oamenii au ales deblocarea Brașovului”, spune George Scripcaru, pe pagina sa de Facebook, luni dimineața. După centralizarea a 91% dintre procesele verbale diferența dintre George Scripcaru și Allen Coliban era, luni dimineața, mai mare de 6%.

De altfel, puțin după miezul nopții de duminică spre luni, Allen Coliban a anunțat că diferența dintre el și George Scripcaru este de circa 1.000 de voturi. „Avem undeva la 48% din secții numărate. E o diferență undeva de 2 procente, adică undeva la 1.000 de voturi pe care trebuie să o recuperăm. Vreau să le mulțumesc celor care au fost la vot. A fost o mobilizare exemplară la Brașov, un scor cred că record pentru ultimii ani, aproape 30.000 de voturi în plus față de 2020”, a spus Coliban. Allen Coliban a câștigat un mandat la Primăria Brașov în 2020, în fața primarului în funcție la acea dată, George Scripcaru (PNL), care fusese primar timp de patru mandate, în perioada 2004 - 2020.

Buzău

Constantin Toma câștigă detașat un nou mandat de primar al orașului Buzău, cu un scor ce depășește 60%. Conform unor surse locale, Constantin Toma ar fi obținut peste 60%. Constantin Toma a fost ales primar al orașului Buzău pe 5 iunie 2016, după 20 de ani în Primăria a fost condusă de Constantin Boșcodeală, tot PSD.

Iaşi

Rezultatele parțiale ale alegerilor arată că, în Iași, Mihai Chirica are șanse pentru un nou mandat, având 33% din voturi. Este urmat de Marius Bodea - 25,1%, de Cosette Chichirău -14,2% și Bogdan Balanișcu - 13,4%. Rezultatele parțiale publicate de AEP arată că, după numărarea a aproape 60% dintre voturile exprimate pentru funcția de primar, adică peste 170 din 261 de secții, Mihai Chirica își consolidează prima poziția cu 33%, potrivit Ziarul de Iași. Actualul edil este urmat de Marius Bodea (25,1%), Cosette Chichirău (14,2%), Bogdan Balanișcu (13,4%) și Tudor Ciuhdoru (9,1%).

Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor (FDGR), câștigă un nou mandat potrivit numărării parțiale a voturilor. Și Daniela Câmpean (PNL) câștigă un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Sibiu. După ce s-au numărat voturile din 94 din cele 107 secții de votare din Sibiu, Astrid Cora Fodor a câștigat un nou mandat de primar al Sibiului cu 39,74%.

Fodor este urmată de Lucian Găvozdea (independent) - 19,4%, de Adrian Bibu (PNL) - 11,4% și de Ruxandra Cibu (ADU) - 9,82%. Pentru Consiliul Județean Sibiu, funcția de președinte a fost câștigată din nou de Daniela Cîmpean (PNL), după ce s-au numărat voturile din 301 din cele 381 de secții din județ, cu 34,86%. Este urmată de Bogdan Gheorghe Trif (PSD) - 21,7% și de Adrian Echert (ADU) - 12,5%.

Astrid Cora Fodor a devenit din 2016 primar al municipiului Sibiu, aleasă din partea FDGR. Între 2008 - 2014 a fost viceprimar al Sibiului, iar din 2 decembrie 2014, până la alegerile locale din 2016, a fost primar interimar al orașului în locul lui Klaus Iohannis, ales președinte al României.

Constanţa

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a câștigat un nou mandat la alegerile de duminică, potrivit numărătorii parțiale. El l-a învins pe candidatul ADU, Stelian Ion. Potrivit primelor rezultate parțiale, Vergil Chițac (PNL), primarul în funcție, a câștigat alegerile pentru un nou mandat la Primăria Constanța, cu 35%, scrie Replica Online. La o diferență de 7 procente se află Stelian Ion (ADU), care a obținut 27,08%.

Pe locul trei se clasează Horia Constantinescu (PSD), cu 24%, în timp ce Ovidiu Cupșa a obținut 11 %. Potrivit Prefecturii Constanța, majoritatea secțiilor de votare din municipiu au prezentat erori în completarea materialelor electorale. De asemenea, s-au format cozi. „Mai mult, au fost cazuri în care nu au ieșit cheile de control, au lipsit semnături sau chiar liste electorale. Soluționarea acestor probleme a condus la un timp suplimentar de până la 45-60 de minute pe secția de votare, față de cât era alocat inițial, respectiv 10-12 minute. Acest lucru înseamnă că până în momentul de față au fost procesate aproximativ 150 de secții de votare, jumătate din numărul care ar fi trebuit procesat. În plus, secțiile din municipiul Constanța au început să sosească pentru predarea buletinelor începând cu ora 2:00, față de ora 00:00, iar cele din județ, începând cu ora 6:00”, transmite, luni dimineața, Prefectura Constanța.

Piatra Neamţ

Primarul PNL al municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, şi-a recunoscut înfrângerea la alegerile pentru Primăria Piatra Neamţ în faţa contracandidatului PSD Adrian Niţă, la o ” diferenţă mică de voturi”. ”Le mulţumesc prietenilor care mi-au acordat încrederea lor la aceste alegeri! Chiar dacă cetăţenii au decis prin vot că altcineva trebuie să se ocupe de parcursul oraşului în următorii patru ani, aproape la fel de mulţi au considerat că procesul de reclădire a oraşului trebuie să continue. Diferenţa mică de voturi nu face decât să ne înveţe lecţii şi să ne motiveze să fim mai buni”, a scris Carabelea pe Facebook luni dimineaţă.

El precizează că mandatul său merge mai departe până la finalul lunii octombrie. ”Voi continua proiectele, voi finaliza investiţiile în curs şi voi fi zi de zi în slujba pietrenilor, la fel ca până acum. Rezultatul de astăzi nu schimbă cu nimic responsabilitatea pe care mi-am asumat-o acum aproape patru ani. Îi doresc succes în această misiune câştigătorului alegerilor, Adrian Niţă, şi echipei sale. Le mulţumesc familiei, echipei mele şi tuturor oamenilor care au fost şi îmi sunt alături. Dumneavoastră, pietrenilor, vă mulţumesc pentru onoarea, sprijinul şi încrederea oferite în toţi aceşti ani!”, conchide primarul liberal.

Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a câștigat un nou mandat la Primăria Craiovei. De asemenea, și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a câștigat un nou mandat. „Conform rezultatelor exit poll de la ora 21, comandat de Jurnalul Olteniei, pe Craiova, am obținut scorul de 65,32 la sută pentru funcția de primar, iar PSD are 61,02 la sută la Consiliul local. Mulțumesc tuturor craiovenilor care mi-au acordat votul și echipei de militanți care m-a ajutat în campanie! Rămânem concentrați până la numărarea finală în secțiile de vot!”, a scris, pe Facebook, Lua Olguța Vasilescu.

Conform exit-poll-ului realizat de Inter Regional Media, la comanda „Jurnalul Olteniei”, Olguța Vasilescu este urmată în preferențile alegătorilor de Emilia Neagu (Alianța Dreapta Unită), Marian Vasile (AUR) și Nicolae Giugea (PNL). Sondajul a fost realizat în 40 de secții de votare din Craiova.

Galaţi

Ionuț Pucheanu câștigă al treilea mandat la Primăria Galați, cu 65% din voturi, conform numărătorii paralele. uni dimineață, Ionuț Pucheanu (PSD) a postat pe Facebook mesajul: „Împreună suntem câștigători. Vă mulțumesc din toată inima! Rezultatele mă obligă și mai mult: va trebui să fim cel puțin la fel de buni ca până acum. Sunt convins că Galațiul va arăta cu totul și cu totul altfel peste 4 ani”.

Conform aceleiași numărători, Costel Fotea a câștigat și el un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Galați, cu același scor. De altfel, PSD are peste 50% din voturi în Consiliul Local Galați.

Brăila

Primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir a câştigat un nou mandat. De asemenea, preşedintele CJ Brăila, Francisk-Iulian Chiriac a câştigat un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Potrivit datelor parţiale adunate de la 124 de secţii din cele 140 , PSD a obţinut 68,2% din voturi  la alegerile pentru Primăria Brăila, pe locul doi clasându-se candidatul AUR cu 8,9% şi cel al PNL cu 7,93%.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, numărătoarea voturilor este în curs. După introducerea datelor din 40 de secţii din cele 140  PSD ocupă primul loc cu 56,98%, AUR-12,12%, PNL-10,65% şi ADU-7,5%. „Primarul Marian Dragomir a câştigat un nou mandat cu un scor zdrobitor. Principalul său contracandidat, liberalul Cătălin Canciu a înregistrat cel mai slab scor electoral din istoria PNL Brăila la Primăria Brăila. Şi Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean, l-a învins categoric pe Alexandru Popa, liderul PNL”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul municipiului Brăila Viorel Marian Dragomir.

Tulcea

Candidatul PNL la Primăria Tulcea, actualul edil Ilie Ştefan, conduce după numărătoarea parţială a voturilor, cu patru procente, în faţa principalului săi contracandidat de la PSD. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a câştigat un nou mandat în fruntea instituţiei, din partea PSD, el având un avans de zece procente faţă de candidatul PNL.

Potrivit datelor parţiale oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, candidatul PNL la Primăria Tulcea, Ilie Ştefan, conduce cu 39,6% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD, Dragoş Simion, cu 35,11% din voturi, iar pe locul trei se află candidatul AUR, Lucian Furdui, cu 10,81% din voturi.  Ilie Ştefan este şi primarul în funcţie al municipiului Tulcea.

Candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a câştigat un nou mandat, potrivit numărătorii parţiale. Astfel, Teodorescu a obţinut 38,38% din voturi, pe locul doi se află candidatul PNL, George Şişcu – 28,6%, iar pe locul trei candidatul AUR, Mircea Sorin Zaharcu, cu 17, 24%. Horia Teodorescu este preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Tulcea.

Câmpulung

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, câştigă cu peste 60% din voturi al doilea mandat de edil, conform rezultatelor din majoritatea secţiilor de votare organizate în municipiu. Cel mai mic scor electoral obţinut de primăriţă într-o secţie este de 47,75% din voturi, existând şi secţii în care Lasconi a fost votată de peste 80% dintre alegători.

Elena Lasconi a câştigat detaşat încă un mandat la Primăria Câmpulung, conform rezultatelor din secţiile de votare publicate de roaep.ro. Cel mai mic scor electoral obţinut de primăriţa în funcţie într-o secţie de votare este de 47,75% din voturi, existând şi secţii în care Lasconi a fost votată de peste 80% dintre alegători. Conform rezultatelor parţiale făcute publice de Lasconi, edilul va fi susţinut de o majoritate şi în Consiliul Local.

„Unii învaţă istorie, alţii citesc istorie, noi, împreună o facem. Încă nu s-a finalizat numărarea voturilor, însă în 23 de secţii din 26 am obţinut aproape 70 la sută pentru primar şi la 23 secţii din 26 am obţinut peste 51 la sută pentru consiliul local”, a scris Elena Lasconi pe Facebook, în noaptea de duminică spre luni.

Alba Iulia

Actualul edil al municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa (PNL) câştigă un nou mandat la Primărie, conform rezultatelor parţiale. După numărare a 89% din voturi, cursa pentru Primăria Alba Iulia mărie este câştigată de Gabriel Pleşa de la PNL cu 49%  din voturi (10.315 voturi). El este urmat de candidatul PSD Voicu Vuşcan, cu 20,41% (4.294 voturi). Au fost numărate 21.030 de voturi valabil exprimate Primarul Gabriel Codru Pleşa a intrat în campania electorală ca suspect de plagiat şi a încheiat-o ca plagiator dovedit.

Cu o lucrare de doctorat pe tema pieţei muncii în judeţul în care este primar şi un titlul obţinut în ani 2000, Pleşa a evitat mereu să vorbească despre acuzaţiile care i s-au adus. Comisia de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti, recent, a confirmat plagiatul în cazul tezei de doctorat realizată în anul 2006 pe tema „Utilizarea raţională a forţei de muncă în judeţul Alba”. Zeci de pagini, reprezentând peste 40% din întreaga lucrare, au fost copiate dintr-o lucrare a unui profesor de la Universitatea Babeş Bolyai, din teza de doctorat a altei persoane, dar şi dintr-un document al Guvernului, fără ca vreuna din cele trei surse să fie citată.

Baia Mare

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, viceprimar cu atribuţii de primar interimar, a anunţat, luni, pe pagina sa de socializare că a câştigat alegerile locale. Conform numărătorii paralele, acesta a fost a totalizat cu 2.000 de voturi peste candidatul PNL, Ionel Bogdan.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

alegeri primari romania pnl psd usr biroul electoral central
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024