Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PSD a câștigat primăriile în 4 orașe din Vrancea, PNL doar în Panciu. Scandal în lupta pentru Consiliul Județean

Rezultate alegeri locale Vrancea. PSD a câştigat alegerile în patru oraşe, în timp ce PNL şi-a asigurat victoria într-un oraş, potrivit numărătorii paralele. 

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 15:20

PSD a câștigat primăriile în 4 orașe din Vrancea, PNL doar în Panciu. Scandal în lupta pentru Consiliul Județean PSD a câștigat primăriile în 4 orașe din Vrancea, PNL doar în Panciu. Scandal în lupta pentru Consiliul Județean

Alegeri locale 2024 - Vrancea. PSD a câştigat alegerile în patru oraşe, în municipiile Focşani şi Adjud, la Mărăşeşti şi Odobeşti, în timp ce PNL a reuşit să păstreze oraşul Panciu, potrivit numărătorii paralele a partidelor.

PSD a câştigat alegerile în patru oraşe din Vrancea

La Focşani, actualul primar, Cristi Valentin Misăilă a câştigat la o diferenţă de peste 3.000 de voturi faţă de principalul contracandidat, Valentin Resmeriţă de la PNL, în timp ce la Odobeşti, Daniel Nicolaş, primar în funcţie, a câştigat cu aproape 85% din voturi.

Articolul continuă după reclamă

PSD a câştigat la Mărăşeşti cu un candidat nou, Adrian Toderaşc, în timp ce actualul primar, tot de la PSD, nu a mai putut candida, fiind declarat incompatibil de ANI, iar la Adjud, primarul liberal Florin Nechifor a pierdut primăria în favoarea contracandidatului de la PSD, George Nica. La Panciu, actualul primar, Neculai Mărăscu de la PNL a reuşit să câştige un nou mandat, la diferenţă de câteva zeci de voturi faţă de contracandidatul de la PSD.

Pe acelaşi subiect

PSD a pierdut alegerile pentru primărie la Corbiţa, Mera, Coteşti, Năneşti şi Obrejiţa, în timp ce PNL a pierdut la Adjud şi Nereju.

Conform numărătorii paralele a partidelor, PSD a reuşit să obţină cele mai mari procente, de peste 90%, la Vârteşcoiu şi de peste 85% la Slobozia Ciorăşti, Nistoreşti, Năruja şi Cârligele, în timp ce PNL a obţinut scoruri de peste 90% la Tâmboeşti şi de peste 85% la Măicăneşti, Urecheşti şi Vizantea Livezi.

PNL a cerut renumărarea voturilor la Consiliul Judeţean Vrancea

La Consiliul Judeţean Vrancea situaţia este încă incertă, ambii competitori, Nicuşor Halici de la PSD şi Dragoş Ciobotaru de la PNL refuzând să facă declaraţii până la finalizarea numărătorii voturilor din secţii. La Vrancea scorul este de sub 0,26% în favoarea PSD, iar PNL a cerut renumărarea voturilor, a transmis Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL.

BEJ Prahova: PSD a obţinut 229 mandate la CL, PNL - 206 mandate, AUR - 43 

Social-democraţii au obţinut în Prahova cele mai multe mandate de consilier local, pe locul al doilea fiind PNL, care este urmat în clasament de AUR, arată rezultatele parţiale centralizate de Biroul Electoral Judeţean Prahova.

Locţiitorul BEJ, Alina Pavel Anton, a declarat, luni, că, potrivit centralizării parţiale a rezultatelor, PSD a obţinut 229 de mandate de consilier local, PNL - 206 mandate, AUR - 43 de mandate, Partidul România în Acţiune - 18 mandate, USR a obţinut 11 mandate, iar Alianţa PSD-PUSL - 10 mandate, urmată de PMP cu 9 mandate. De asemenea, conform centralizării parţiale a rezultatelor, PNL are 23 de primari, PSD - 20, Partidul România în Acţiune - un mandat de primar, iar Alianţa PSD-PUSL - un mandat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Alegeri locale 2024 » PSD a câștigat primăriile în 4 orașe din Vrancea, PNL doar în Panciu. Scandal în lupta pentru Consiliul Județean