Antena LIVE

Rezultate finale Bac 2023, sesiunea de toamnă. Edu.ro a publicat notele după rezolvarea contestaţiilor

Rezultate finale BAC 2023 toamnă - edu.ro. Astăzi s-au afişat rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe bacalaureat.edu.ro şi la avizierele centrelor de examen. Elevii trebuie să utilizeze codul de candidat pentru a afla ce notă au luat la Bacalaureat, iar mediile sunt anonimizate. Aflaţi de pe observatornews.ro toate detaliile cu privire la examenul naţional de Bacalaureat 2023.  

De la 29.08.2023, 12:10
Rezultate finale Bac 2023, sesiunea de toamnă. Edu.ro publică notele după rezolvarea contestaţiilor Shutterstock

UPDATE ORA 12:00 Rezultatele finale la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pe bacalaureat.edu.ro pentru a afla ce note au luat.

Rata finală de promovare (toate promoțiile), înregistrată în a doua sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (după soluționarea contestațiilor), este 32,5%. În ansamblu, se constată o majorare de 2,7% față de rezultatele inițiale (29,8%), transmite Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate la sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat au fost publicate vineri, rata cumulată de promovare (toate promoţiile). ”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale - toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, arăta Ministerul Educaţiei.

Peste 33.900 de candidați s-au înscris în acest an la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, potrivit Ministerului Educației. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidați provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Pe acelaşi subiect

Examenul de Bacalaureat 2023, sesiuneavde toamnă, a început miercuri, 16 august. Elevii claselor terminale de liceu au susţinut prima probă a examenului de bacalaureat în sesiunea de toamnă, la limba şi literatura română, unde au avut de realizat un eseu: tema si viziunea despre lume, reflectate într-o operă de Mihail Sadoveanu. La subiectul II, candidații au primit poezia "S-a spulberat", de Tudor Arghezi, în baza căreia au avut de realizat un comentariu din care să reiasă relația dintre idea poetică și mijloacele artistice. 

Pe 17 august, sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2023 a continuat cu proba obligatorie a profilului. Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au susținut examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) au dat examen la Istorie, potrivit Edupedu. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 s-a încheiat cu proba la alegere a profilului. 

Pe bacalaureat.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a: subiecte, barem şi rezultate BAC 2023. Ministerul Educației va publica marți, 29 august, rezultatele finale la Bacalaureat 2023, iar elevii își vor afla notele în baza unui cod unic. 

Bac toamnă 2023. Lucrările au fost corectate digitalizat

Foile candidaţilor de la Bacalaureatul de toamnă au fost scanate şi trimise aleatoriu în ţară pentru corectare. Toţi profesorii le-au evaluat în acelaşi timp, din faţa computerului. Diferenţa pentru elevi este că nu se mai securizează colţul paginii iniţiale, prima pagină rămâne cu datele la vedere, pentru că secretizarea o va face platforma digitală automatizat. Elevul va preda lucrarea către supraveghetorul din sala de examen, care va scana cu grijă fiecare pagină scrisă. Lucrarea va fi încărcată pe serverul securizat de STS şi, cu un singur click, va ajunge pe două computere, aleatoriu alese, din două colţuri diferite de ţară.

Platforma identifică automat diferenţele de note între cei doi evaluatori. Când diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea se distribuie automat altor doi evaluatori din ţară. Se elimină cea mai mare şi cea mai mică dintre note şi se face media între notele rămase. Primul avantaj e că profesorul nu va mai putea greşi nota unui copil atunci când o trece pe tabel. Al doilea, speră Ministerul Educaţiei, este eliminarea fraudelor de la Bacalaureat.

Ce urmează pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2023 nici în sesiunea de toamnă

Elevii care au susținut Bacalaureatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la toate probele scrise pentru a promova examenul, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6. Media generală de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. 

Bac 2023 sesiunea de vară. Rată de promovare de 75% 

Conform rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat, rata de promovare a fost de 75%. În sesiunea de vară, 78 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10.

Sesiunea de toamnă bacalaureatului este organizată pentru elevii care nu au promovat examenul în prima sesiune, dar și pentru cei care au promovat examenele de corigenţe. Pe bacalaureat.edu.ro şi observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a din România: subiecte, barem şi rezultate Bacalaureat 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

bac 2023 toamna rezultate finale bac 2023 toamna rezultate finale bacalaurat
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Da

Nu

Nu ştiu cum

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Bani mulți de la stat pentru toți românii care au curte. Trebuie doar să...
Fanatik.ro
Publicat 19.05.2024
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Cum recrutează Moscova refugiați ucraineni pentru acte de sabotaj peste hotare....
Adevărul
Publicat 18.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 20 mai 2024. Gemenii vor avea discuții cu partenerul. Află...
CaTine
Publicat 19.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai...
Useit
Publicat 19.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Hello taste
Publicat 19.05.2024
Cum îl determini pe copil să coopereze
Deparinti
Publicat 19.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Medicool
Publicat 19.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024