Antena Meniu Search
x

Câţi bani primesc elevii de 10, cu notă maximă la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat. "Performanţa merită apreciată şi încurajată!"

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2023 şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023. Astfel, actul normativ adoptat de Guvern prevede acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 17:33

Câţi bani primesc elevii cu 10 la BAC sau Evaluarea Naţională
Câţi bani primesc elevii cu 10 la BAC sau Evaluarea Naţională - Hepta

Sumele acordate, prin hotărâre de Guvern, sunt în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2023, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Câţi bani primesc elevii de 10

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenţi de liceu care au obţinut media generală 10 la examenul de bacalaureat, (78 la examenul naţional Bacalaureat şi 14 la examenul de Bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 466 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

„Performanţa merită apreciată şi încurajată! Mă bucură faptul că în Şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenele naţionale 2023”, a scris Ligia Deca, joi pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Peste 500 de elevi cu nota maximă la BAC sau Evaluarea Naţională în 2023

Ministrul Educaţiei a adăugat că „558 de copii şi de tineri au reuşit să obţină această performanţă”, relatează news.ro.

„Fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care a obţinut media 10 la evaluarea naţională va fi premiat cu 2.000 lei, iar fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat va fi premiat cu 5.000 lei. Îi felicit pe toţi cei care au obţinut aceste rezultate, dar şi pe profesorii şi pe părinţii lor, care i-au susţinut în acest drum”, a completat Deca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Câţi bani primesc elevii de 10, cu notă maximă la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat. "Performanţa merită apreciată şi încurajată!"