Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cea mai mare notă luată la Bacalaureatul din toamnă. Pe primul loc, o elevă de la Colegiul Sfântul Sava

Rezultate dezastruoase la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Şapte din 10 candidaţi au picat, mai mulţi decât anul trecut. Pentru prima dată, corectarea s-a făcut digital, dar asta nu a purtat noroc celor care sperau la nota de trecere. 

De Andreea Milea la 25.08.2023, 19:34
Vezi și

Aproape 30.000 de candidaţi au dat bacalaureatul de toamnă. Majoritatea îl vor da şi anul viitor, dacă nu iau notă de trecere acum, la contestaţie. Unii au experienţă în domeniu. 

Candidat: Am venit cu iubita mea, să depună contestaţie şi-acum Doamne Ajută să fie bine. Emoţii pentru ea, nu pentru mine. 

Reporter: De câte ori ai dat?

Candidat: De două. În toamnă am dat, sesiunea a doua, ca ea. 

Pe acelaşi subiect

În premieră, sesiunea de toamnă BAC 2023 a fost digitalizată

Florin Lixandru, secretar de stat MEN: Anul acesta într-adevăr înregistrăm o scădere, vom vedea care au fost cauzele care au dus la această scădere, în primul rând este modul în care s-au pregătit pentru acest examen. 

În premieră, sesiunea aceasta a fost digitalizată. Lucrările au fost evaluate online de doi profesori din alte judeţe decât cel al candidatului. Unii cred că asta i-a făcut să ia note mai mici. 

Candidat: La mate şi la geografie nu prea contează, dar la română trei puncte contează destul de mult. Să-l iau, asta contează, 30 de sutimi e destul.

Florin Lixandru, secretar de stat MEN: În cazul în care între cei doi evaluatori au existat diferenţe mai mari de un punct la evaluare, lucrările au fost distribuite către alţi doi evaluatori, iar nota finală a fost stabilită prin extragere notelor de mijloc şi în favoarea mediei.

Cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă

Au fost însă şi elevi care s-au pregătit toată vara pentru bacalaureat.

Andreea Milea, reporter Observator: 9,73 este cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă de o elevă de la Colegiul Sfântul Sava, la a doua sesiune de bacalaureat. Imediat după, cu media de 9,61 este un elev din Ilfov. 

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate marţi, 29 august. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Cea mai mare notă luată la Bacalaureatul din toamnă. Pe primul loc, o elevă de la Colegiul Sfântul Sava