Cum se prepară micii vegani, tot mai apreciați în România. Pofticioșii spun că gustul e asemănător
Milioane de mici s-au mâncat de 1 Mai. La cele mai populare terase din Capitală unii au avut de aşteptat nu mai puţin de 2 ore. Puţini au ţinut cont că a fost, totuşi, zi de post. Dar chiar şi ei şi-au făcut pofta. Au găsit... mici vegani. Gustul e asemănător, deşi carnea e înlocuită cu pastă de mazăre şi sfeclă roşie.
De Antonia Gasparovici la 02.05.2024, 18:25Suculenţi, aromaţi, cu mirodenii precum usturoi, boia de ardei şi puţin cimbru, micii vegani au fost preparatele vedetă ale zilei de 1 Mai, în restaurantele pentru vegetarieni.
- Alexandru Cuniţchi, client restaurant: Încerc mici vegani, ţinând cont că este şi Săptămâna Mare. Chiar sunt o alternativă în perioada Postului.
- Tereza Grosu, angajat restaurant produse vegetariene: Sunt varianta sănătoasă a micilor româneşti, gustoşi, aşa cum îi ştim toţi, conţin proteină de mazăre, sfeclă roşie pentru culoare şi diverse arome specifice micilor.
- Reporter: Se cer micii vegani?
- Tereza Grosu, angajat restaurant produse vegetariene: Foarte mult! De români mai ales în perioada postului, dar în special de străini care ne vizitează ţara.
Micii vegani, tot mai apreciați în România
Sunt variante gustoase pe baza de plante şi condimente, pe care tot mai mulţi români le preferă, mai ales în perioada postului.
- Antonia Gasparpovici, reporter Observator: În funcţie de ingredientele folosite, o porţie de mici poată să conțină între 10 şi 20 de grame de proteine. Porţia conţine şi fibre din leguminoase precum mazăre, linte sau năut. În plus, sunt alternativă ceva mai sănătoasă a micilor tradiţionali, pentru că au un conţinut mult mai mic de grăsimi săturate.
- Gabriel Cazacu, preot: Atâta vreme cât omul posteşte şi caută aceste metode pe care le foloseşte în bucătărie este bine. Este cea mai sfântă perioadă a anului bisericesc, nu suspendăm postul pentru că este 1 Mai, postul este o binecuvântare. Postim în continuare pentru ca peste puţin timp să ne bucurăm împreună de bunătăţile pregătite pentru masa de Sărbători.
Micii tradiţionali au fost la mare căutare în toată ţara. În medie, un român mănâncă patru mici.