Antena Meniu Search
x

Video "Avem un secret foarte bine păzit". Cum se prepară cei mai buni mici de 1 mai

A fost marea repetiţie de 1 Mai. La terase, au sfârâit grătarele, iar berea a curs cu nemiluita ca într-o zi de sărbătoare. Cine vrea să-şi facă micii în stil propriu, a cumpărat deja caserole din locuri renumite pentru reţeta delicioasă. Şi în supermarketuri a fost bătălie pe casolete. Un mic gata făcut costă 5 sau 6 lei, iar o casoletă cu mici nefăcuţi, cumpărată din magazine, în jur de 20 de lei. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.04.2024, 19:48

Vezi și

Cu grătarele încinse pentru 1 Mai, patronii de terase fac ultimele pregătiri. Aprovizionarea pentru 1 mai a început de acum, de la 10 dimineaţa şi doar la această terasă au sosit 10.000 de mititei. "Aceştia sunt micii noştri, reţetă proprie. Avem un secret foarte bine păzit. Să-i rotim, să-i rotim, să-i rotim ca să iasă suculenţi", spune patronul unei terase. Cine vrea să-şi prepare micii în stil propriu, a cumpărate deja caserolele pentru grătarul de mâine. "Am vândut în număr mare micii nefăcuti, în jur de 2.000, 3.000. Suntem pregătiţi, aşteptăm oamenii să vină în număr cât mai mare. Sper dacă este aglomerat să nu se supere pe noi pentru că e 1 mai si noi sărbătorim prin muncă. Avem marfă pentru toată lumea doar singura rugăminte să aibă si ei răbdare să aştepte", a declarat Marian Ciotoianu, patron terasă.

An de an, de 1 Mai, românii mănâncă peste 125 de milioane de mici

Repetiţia pentru 1 mai a ademenit deja muşterii: oamenii au făcut coadă la grătare. An de an, de 1 Mai, românii mănâncă peste 125 de milioane de mici. Turiştii se adaptează rapid tradiţiei locale. "Începând de astăzi foarte mulţi au furat startul şi mănâncă mici de azi şi majoritatea să ştii că totuşi îi iau cruzi. De o săptămână sună pentru 1 mai. Uitaţi si acum îmi sună telefonul şi exact asta vor, comenzi", a declarat Adrian Rebenciuc, patron terasă.

Dacă tot sărbătoresc 1 Mai în avans, mulţi o fac aşa cum se cuvine: cu mici şi bere. "Noi ne-am pregătit cu 800 de litri de bere. Avem peste 11 beri la draft, am pregătit chiar una de vară, o bere estival. Vindeţi toată berea de obicei de 1 mai? 80% se termină", a declarat Costi Neacşu, patron terasă. În supermarketuri au rămas puţine casolete cu mici. Pe ultima sută de metri s-au vândut la reducere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » "Avem un secret foarte bine păzit". Cum se prepară cei mai buni mici de 1 mai