Antena LIVE

Curs valutar

Podul din Crimeea, împrejmuit cu bariere marine pentru a nu fi atacat din nou. Cum arată dronele ucrainene care îi îngrozesc pe ruşi

Război în Ucraina. Podul din Crimeea a fost împrejmuit cu bariere marine, anti-drone, pentru a nu fi atacat din nou de ucraineni. Informaţia a fost făcută publică de canalul rusesc de Telegram Mash care a publicat şi imagini cu barierele. 

De la 31.07.2023, 11:08
WhatsApp
Galerie (3)
Podul din Crimeea, împrejmuit cu bariere marine pentru a nu fi atacat din nou. Cum arată dronele ucrainene care îi îngrozesc pe ruşi Telegram / CNN

Vladimir Putin a cerut în urmă cu două săptămâni întărirea măsurilor de securitate la podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, de Rusia. Podul strategic a fost avariat pentru a doua oară de la începutul războiului din Ucraina, în urma unui atac ucrainean cu drone, efectuat pe 17 iulie. Prima dată a fost avariat de explozia unui camion pe 8 octombrie 2022. 

Podul din Crimeea, împrejmuit cu bariere marine, anti-drone

"Podul din Crimeea a fost împrejmuit cu bariere speciale anti-sabotaj în cazul în care Kievul ca încerca să comită un nou atac terorist. Conform informațiilor noastre, structurile vor proteja în viitor podul de atacuri pe toată lungimea sa. Astfel de bariere sunt concepute pentru a proteja împotriva dronelor de suprafață  și subacvatice, pe care Ucraina le-a folosit din ce în ce mai mult în ultima perioadă.

Acestea sunt fie echipamente furnizate de NATO, fie jet-ski-uri transformate în drone kamikaze. Amintiți-vă că recent Zelenski a numit podul din Crimeea o țintă și a spus că ar trebui neutralizat. Pe 26 iulie, șeful SBU, Vasili Maliuk, a recunoscut public că Ucraina a comis atacul terorist la podul din Crimeea pe 8 octombrie 2022, deși Kievul a negat anterior acest fapt", relatează canalul rusesc de Telegram Mash. 

Pe acelaşi subiect

"Dat fiind faptul că acesta este al doilea atac terorist asupra podului Crimeii, aştept propuneri concrete pentru îmbunătăţirea securităţii acestei importante şi strategice infrastructuri de transport", a declarat Putin pe 17 iulie în cadrul unei reuniuni a guvernului de la Moscova. "Ceea ce s-a petrecut este un nou act terorist al regimului de la Kiev", a spus Putin.

Atacul a provocat importante daune la secţiunea rutieră a podului, care serveşte de asemenea la transportul materialului militar pentru armata rusă care luptă în Ucraina. O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat atunci presei occidentale că atacul a fost efectuat de serviciile speciale şi de forţele navale ucrainene cu ajutorul unor "drone marine". 

Cum arată dronele cu care ucrainenii au atacat podul din Crimeea

O echipă CNN a primit acces exclusiv la o bază unde sunt testate dronele marine sau de suprafață, folosite în recentul atac. Aparatele filmate de CNN au puțin peste cinci metri lungime şi o formă îngustă asemănătoare cu o canoe. Aceste drone navale permit ucrainenilor să atace şi să-i spioneze pe ruşi în Marea Neagră şi în Peninsula Crimeea.Se dovedesc un instrument vital în contracararea rușilor, susţine CNN. O organizație ucraineană, numită United24, care are legături cu guvernul de la Kiev, a obținut bani de la companii și persoane din întreaga lume, pentru mai multe inițiative, inclusiv dezvoltarea acestor drone. 

Cele mai recente versiuni ale dronei cântăresc până la 1.000 de kilograme şi pot avea o sarcină explozivă de până la 300 de kilograme, o autonomie de 800 de kilometri și o viteză maximă de 80 km/h. Surse ucrainene din Apărare au confirmat pentru CNN că dronele marine au fost implicate în cel puțin două atacuri recente: Podul Kerci pe 17 iulie 2023 și în portul Sevastopol din Crimeea în octombrie anul trecut.

"Aceste drone sunt concepute pentru a distruge nave și flota... sunt folosite cu succes și îi îngrozesc pe ruși" a declarat un operator de dronă pentru CNN. 

Podul din Crimeea, inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci. El a devenit un simbol al anexării din 2014 şi este utilizat de armata rusă pentru a-şi aproviziona trupele cu material material în sudul Ucrainei. Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu este ameninţat, în pofida luptelor din Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.

Podul din beton, cu o lungime de 18 km şi care a costat 3,7 miliarde de dolari a fost construit la ordinul lui Vladimir Putin, constă în două secţiuni paralele, una rezervată circulaţiei rutiere, iar cealaltă traficului feroviar.

Crimeea serveşte drept bază pentru forţele ruse, în special pentru trimiterea de întăriri şi întreţinerea echipamentelor. Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esenţiale pentru desfăşurarea de operaţiuni militare de către Moscova. Putin a pretins că podul nu a mai fost folosit de luni de zile pentru aprovizionarea forţelor ruse care luptă în Ucraina.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

pod crimeea rusia ucraina drone razboi ucraina
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025