Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moscova acuză Kievul de "terorism" după ce podul Kerci a fost atacat cu drone, iar doi civili au murit. Rusia crede că atacul a fost susţinut de Occident

Podul care leagă Crimeea de Rusia a fost atacat şi avariat grav. La Kiev, vestea a fost primită cu satisfacţie, în timp ce Moscova a acuzat un act de terorism al serviciilor de informaţii ale lui Zelenski. Între timp, Kremlinul a anunţat că nu prelungeşte acordul pentru exportul pe mare al grânelor ucrainene.

de Redactia Observator

la 17.07.2023 , 21:05

Podul Kerci a fost atacat peste noapte, iar serviciile ruse acuză Ucraina că a folosit două drone de atac. La lumina zilei, pagubele sunt evidente. O parte din structură a fost distrusă, iar o altă secţiune s-a înclinat spre mare, semn că unul dintre piloni a fost avariat. Moscova susţine că podul va fi reparat într-o lună şi acuză un act terorist susţinut de Occident. Ruşii care au trecut cu trenul pe pod au fost şocaţi de ceea ce văd.

Doi ruşi care mergeau în vacanţă în Crimeea au fost ucişi în atac, iar fată lor a fost rănită grav. Mulţi oameni au rămas blocaţi după ce circulaţia maşinilor a fost întreruptă.

"Ne gândim încotro să o luăm. Ori înapoi în vacanţă, ori în Rusia prin Melitopol"

Vezi și

Preşedintele rus i-a ironizat pe politicienii europeni

Pe acelaşi subiect

Atacul a venit la fix 9 ani de la doborârarea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei. Tragedia s-a soldat atunci cu 298 de victime. La Kremlin sunt alte preocupări însă. Rusia s-a retras oficial din acordul privind exportul pe mare al grânelor din Ucraina. Preşedintele Turciei a promis că va discuta cu Putin revenirea la înţelegere, inclusiv posibilitatea ca Moscova să poată să vândă iar fertilizatori.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Imediat ce partea acordului care priveşte Rusia va fi îndeplinită, Rusia va reveni imediat la punerea în aplicare a înţelegerii.

Erdogan e unul dintre puţinii lideri care e luat în serios de Putin. Preşedintele rus i-a ironizat pe politicienii europeni, despre care spune că fac tot ce le dictează Washington-ul.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Dacă li s-ar spune, mâine: "Ne-am decis să vă spânzurăm pe toţi", ei, în timp ce s-ar uita în jos, surprinşi de îndrăzneala lor, ar pune o singură întrebare: "Putem să folosim frânghii de producţie internă?" Dar ar fi un fiasco. Americanii nu ar refuza o comandă atât de mare pentru industria lor textilă.

Putin a transmis şi un avertisment Ucrainei. Militarii ruşi vor apela şi ei la muniţia cu dispersie, dacă armata lui Zelenski foloseşte acest tip de obuze, primite din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Moscova acuză Kievul de "terorism" după ce podul Kerci a fost atacat cu drone, iar doi civili au murit. Rusia crede că atacul a fost susţinut de Occident