Antena Meniu Search
x

Ucrainenii şi-au asumat responsabilitatea pentru atacul asupra podului Kerci din Crimeea, potrivit CNN. Cine sunt ruşii ucişi în explozii

Război în Ucraina. Serviciul de securitate al Ucrainei şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul cu drone asupra Podului Kerci din Crimeea a declarat o sursă din SBU pentru CNN. Podul-cheie care leagă de Rusia peninsula anexată ilegal de Moscova a fost avariat luni dimineața de două explozii care au dus la moartea a două persoane, soţ şi soţie, ce traversau podul cu maşina în momentul atacului. 

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 14:00

O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat luni pentri CNN că atacul asupra podului Kerci din Crimeea a fost o operațiune comună a SBU și a forțelor navale ale Ucrainei. Sursa a vorbit sub condiţia anonimatului deoarece nu a primit autorizaţia de a discuta despre acest subiect, relatează CNN

Cine sunt ruşii ucişi în exploziile de la podul Kerci, din Crimeea

Două persoane, soţ şi soţie, Alexei, 40 de ani, și Natalia, de 36 de ani, nu au avut nicio șansă, au murit în atacul asupra podului care leagă peninsula Crimeea de Rusia. Fetiţa lor Angelina a fost rănită şi transportată în stare gravă la un spital. Toţi trei traversau podul cu maşina. Erau din Belgorod şi mergeau în Crimeea, în vacanţă. 

Comitetul Național Antiterorism din Rusia a deschis un dosar penal pentru ceea ce ruşii numesc "terorism". SBU susţine că  podul este o ţintă legitimă pentru Ucraina deoarece a fost construit ilegal de Vladimir Putin pe teritoriul ucrainean ocupat. Exploziile cauzate de două drone marine ucrainene s-au produs în jurul orei locale 3 dimineaţa, a transmis agenţia rusă.

Secțiunea rutieră a podului este închisă, dar trenurile circulă pe secțiunea de cale ferată. Comitetul anti-terorism al Rusiei a publicat imagini care par să arate cum anchetatorii examinează podul Kerci avariat. O bucată de pod este parţial prăbuşită iar o a doua a fost avariată.

Oficialii ruși au dat vina încă de la prima oră pe forțele speciale ucrainene şi au acuzat Kievul de "atac terorist". Imaginile publicate de ruşi arată cel puţin două secţiuni de pod avariate, dar nu este clar dacă structura de susținere a fost și ea afectată. Între timp, Rusia a confirmat oficial că nu va prelungi acordul de export de cereale la Marea Neagră, care expiră în această seară. Ucraina susține că a eliberat 210 km pătrați de teritoriu de când a început contraofensiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii şi-au asumat responsabilitatea pentru atacul asupra podului Kerci din Crimeea, potrivit CNN. Cine sunt ruşii ucişi în explozii