Antena LIVE

Curs valutar

Primele imagini cu invadarea regiunii ruse Kursk, publicate de Ucraina. "O zi care va intra în istoria războiului"

Război în Ucraina. Armata ucraineană a publicat o filmare care surprinde primele ore ofensivei din Kursk pe 6 august 2024. Scenele arată operaţiuni de deminare, invadarea graniței în Rusia, distrugerea liniilor defensive, atacuri ale aviației, artileriei ucrainene, precum şi luarea de prizonieri. Rusia a început în ultimele zile să atace forțele ucrainene din regiune şi recunoaşte că trupele Kievului încă tatonează frontul la peste 10 zile de la incursiunea fulger pe teritoriul rus. 

De la 16.08.2024, 12:45
WhatsApp
Primele imagini cu invadarea regiunii ruse Kursk, publicate de Ucraina. O zi care va intra în istoria războiului Youtube

Trupele de Asalt Aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei au publicat vineri pe social media imagini cu primele ore ale operațiunii militare din regiunea Kursk din Federația Rusă. Parașutiștii ucraineni au explicat că planificarea atentă, efectul de surpriză, moralul soldaţilor și tăcerea informațională au fost decisive în prima fază a operațiunii.

Primele ore ale operațiunii din Kursk

"Deminarea, trecerea frontierei, distrugerea liniilor defensive ale inamicului, munca aviației, artileriei, luarea prizonierilor. Primele ore ale operațiunii ofensive a Forțelor de Apărare din regiunea Kursk a Federației Ruse pe 6 august 2024. O zi care va intra în istoria războiului ruso-ucrainean. Pregătirea atentă, planificarea, surpriza, spiritul de luptă și tăcerea informațională au devenit decisive în etapa inițială a operațiunii" au transmis forţele aeropurtate. 

"Acum totul depinde de puterea soldaților ucraineni din toate ramurile armatei implicate în operațiune. Împreună spre Victorie! Întotdeauna primii! Glorie trupelor de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei", au încheiat parașutiștii ucraineni.

Pe acelaşi subiect

Potrivit Ukrainska Pravda, nucleul operațiunii Kursk a fost format din două brigăzi ale trupelor de asalt aeropurtate 80 şi 82, formate anul trecut. În a doua săptămână de operațiune, li s-a alăturat o parte a brigăzii 95.

Structura de bază a unei brigăzi ucrainene are 3.000-5.000 de membri, dar dimensiunea medie poate varia de la 1.000 la 8.000 de oameni.

Cel mai mare atac străin asupra Rusiei după Al Doilea Război Mondial

Cel mai mare atac străin asupra teritoriului suveran al Rusiei de după cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc pe 6 august, când mii de trupe ucrainene au străpuns graniţa de vest a Rusiei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că forţele sale au avansat câţiva kilometri şi că obiectivul de a reface un "fond de schimb" de prizonieri de război este atins

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat joi că forțele ucrainene au cucerit 1.150 de km pătraţi şi 82 de așezări în Kursk. Mai mulţi oficiali ucraineni au spus că forţele Kievului creează o zonă tampon pentru a-şi proteja populaţia împotriva atacurilor.

Reacţia ruşilor: "Am ars tot ce se mişcă"

Generalul-maior Apti Alaudinov, care comandă forţele speciale Akhmat din Cecenia, care luptă la Kursk, a declarat joi că forţele ruse au forţat Ucraina să iasă din Martinovka, la aproximativ 18 km de graniţă. "Am ars tot ce se mişcă, tot ce am putut găsi", a declarat Alaudinov pentru televiziunea de stat rusă din regiunea Kursk, amintindu-le ruşilor despre cum a înfrânt Rusia invazia lui Napoleon în 1812.

Alaudinov, un aliat apropiat al preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov, a spus că Ucraina trimite mai multe forţe în regiunea rusă, dar că această deplasare de resurse slăbeşte forţele ucrainene în alte părţi ale frontului. "Inamicul împinge, el încearcă să treacă de peste tot, să împingă", a spus Alaudinov, recunoscând că iniţiativa este încă de partea Ucrainei. "Dar în fiecare zi forţele inamicului se topesc", a mai declarat generalul-maior rus.

Ruşii susţin că ucrainenii nu au cucerit oraşul Sudja

Oraşul Sudja, un centru de transbordare a gazelor naturale ruseşti care merg spre Europa prin Ucraina, nu se află total sub controlul Ucrainei, a adăugat el, după ce miercuri Kievul a declarat că oraşul se află pe deplin sub controlul său. Alaudinov a vorbit şi despre situaţia haotică de pe câmpul de luptă din regiune, unde forţele sale au sosit la scurt timp după incursiune şi unde pădurile ajută deplasarea forţelor ucrainene, ne-existând claritate cu privire la poziţionarea lor.

Incursiunea Ucrainei a părut menită să forţeze Moscova să îşi încetinească avansarea de-a lungul restului frontului, în interiorul Ucrainei, deşi ministerul rus al Apărării a raportat lupte intense de-a lungul frontului ucrainean şi a spus că trupele sale au luat poziţii mai bune în mai multe puncte. Ucraina a declarat că nu există niciun semn că presiunea militară rusă se retrage de-a lungul frontului de est în interiorul graniţelor sale joi şi a raportat cele mai grele lupte din ultimele săptămâni lângă Pokrovsk.

Rusia a susţinut joi capturarea unui sat din estul Ucrainei, situat la aproximativ 15 kilometri de oraşul Pokrovsk, un important nod logistic în această regiune în care presiunea rusă nu pare să slăbească. "Unităţile grupului de trupe Centru au eliberat satul Ivanivka" din regiunea Doneţk, a informat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic.

Rusia, care a invadat Ucraina în 2022, a avansat în cea mai mare parte a anului de-a lungul frontului de 1000 km şi are o superioritate numerică importantă. În prezent, Moscova controlează 18% din teritoriul Ucrainei. Incursiunea ucraineană în Rusia a adus cele mai mari câştiguri pe câmpul de luptă din 2022.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

kursk filmare razboi ucraina rusia ucraina invadare invazie ofensiva
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor...
Adevărul
Publicat 24.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Cele mai noi informații despre primul tur de vot
A1
Publicat 23.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024