Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Invadarea regiunii Kursk a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului, acuză Rusia

Război în Ucraina. Consilierul prezidenţial Nikolai Patruşev a declarat în presa rusă că incursiunea Ucrainei în regiunea rusă Kursk a fost planificată cu participarea NATO şi a serviciilor speciale occidentale.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 10:47

Invadarea regiunii Kursk a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului, acuză Rusia
Invadarea regiunii Kursk a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului, acuză Rusia - Profimedia

În timp ce Ucraina susţine că forțele sale își continuă înaintarea pe teritoriul rusesc, avansând în mai multe direcții şi înființânt chiar un comandament militar în interiorul Rusiei, consilierul Kremlinului, Nikolai Patruşev, pretinde că NATO și Occidentul au fost implicate în planificarea incursiunii ucrainene în Kursk.

Rusia: Occidentul este implicat în ofensiva ucraineană din Kursk

"Occidentul a fost cel care a adus junta criminală la putere în Ucraina. Ţările NATO au trimis arme şi instructori militari în Ucraina, ei continuă să le furnizeze informaţii secrete şi controlează acţiunile grupurilor neonaziste. 

Articolul continuă după reclamă

Operaţiunea din regiunea Kursk a fost planificată şi cu participarea serviciilor speciale NATO şi occidentale", a declarat Nikolai Patruşev pentru ziarul Izvestia. "Această acţiune criminală a fost determinată de conştientizarea de către regimul neo-nazist de la Kiev a prăbuşirii sale iminente", a adăugat oficialul.

Pe acelaşi subiect

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că SUA nu au fost notificate în prealabil de ucraineni cu privire la operațiune și nu au avut nicio implicare. Cu toate astea, UE şi SUA au aprobat operaţiunea din Kursk, numind-o o formă legitimă de apărare împotriva unui război de agresiune. 

"Declarațiile conducerii SUA că nu a fost implicată în crimele comise de Kiev în regiunea Kursk nu sunt adevărate... Fără participarea și sprijinul lor direct, Kievul nu s-ar fi aventurat pe teritoriul rus", a spus Patruşev.

Întrebări urgente pentru Casa Albă

Potrivit BBC, incursiunea Ucrainei în Kursk ridică "o serie de întrebări urgente" pentru Casa Albă. Oficialii americani evaluează în prezent modul în care invadarea teritoriului rus de către Ucraina ar putea remodela dinamica politică și militară a războiului, precum și implicațiile pentru poziția Washingtonului cu privire la modul în care Ucraina poate folosi armele furnizate de americani, relatează BBC

Raidul uluitor, care i-a luat prin surprindere atât pe liderii ruși, cât și aparent pe cei occidentali, evidențiază una dintre cele mai riscante dileme legată de apărarea Ucrainei: președintele Biden a încercat în mod constant să acorde ajutor Kievului pentru a respinge invazia Rusiei fără a risca o escaladare între Rusia şi SUA. 

În timp ce Vladimir Putin a încercat constant să prezinte conflictul din Ucraina drept un război între Rusia și Occident, Biden a încercat să pună limite clare politicii SUA pentru a combate acest tip de discurs și a preveni o conflagrație, scrie BBC.

Dar atacul Ucrainei în Kursk - cea mai mare incursiune în Rusia a unei armate străine de la Al Doilea Război Mondial, potrivit analiștilor militari, a ridicat o serie de întrebări urgente pentru Casa Albă: Vor fi schimbate rapid granițele limitelor stabilite de Washington pentru modul în care Ucraina poate folosi armele americane și NATO? Riscă SUA să încalce liniile roșii ale Rusiei cu privire la implicarea occidentală în război? Le-a arătat președintele Zelenski americanilor că Putin joacă la cacealma?

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Invadarea regiunii Kursk a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului, acuză Rusia