Antena LIVE

Curs valutar

Raport dur al nemţilor despre contraofensiva ucraineană: Armata Kievului nu face progrese pentru că nu aplică lecţiile Occidentului

Război în Ucraina. Armata germană a criticat progresul lent al contraofensivei ucrainene şi tacticile folosite de forţele Kievului într-un raport secret care a fost însă scurs în presă, relatează The Telegraph. Practic, Bundeswehr-ul e nemulţumit că armata ucraineană nu implementează pe deplin pregătirea primită din partea Occidentului, că ucrainenii atacă în unităţi mici, de până la 30 de soldaţi şi că s-au desfăşurat în număr redus pe toată lungimea frontului. În plus, nemţii reproşează şi că soldaţii antrenaţi de ei nu sunt promovaţi de conducerea armatei ucrainene care îi preferă pe militarii cu experienţă de luptă. Raportul a fost criticat deja de un număr de analişti militari occidentali. 

De la 26.07.2023, 13:22
Război în Ucraina Getty Images

Ofiţeri de rang înalt din cadrul Bundeswehr (n.r. armata germană) sunt frustrați că Ucraina nu a implementat toate lecțiile oferite de aliații occidentali la antrenamente, potrivit documentului secret obținut de ziarul german Bild. Liderii ucraineni au recunoscut că ofensiva a dus la progrese mici şi că o rețea densă de mine rusești împiedică spargerea apărării forţelor ruse. 

Armata germană critică pentru prima dată armata ucraineană

După ce capitalele occidentale s-au alarmat, Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că ofensiva va lua elan în scurt timp. Ucrainenii au reuşit să elibereze aproximativ 160 de km pătraţi şi 9 sate de la startul contraofensivei, aucm două luni pe frontul de sud. 

Ministerul german al Apărării dă vina pentru rezultate slabe pe forțele armate ucrainene care s-au întins în număr prea mic pe linia frontului de 1.000 km şi folosesc grupuri mici, de 10 până la 30 de soldați, pentru a ataca. Potrivit evaluării serviciilor de informații, acest lucru anulează avantajul de a avea gata de luptă un număr mare de soldați înarmați și antrenați de Occident.

Pe acelaşi subiect

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat luna trecută că presiunea occidentală de a ataca mai repede îl irită. Mulţi oficiali din armata Kievului simt că sunt presionaţi să sacrifice un număr mare de oameni fără arme suficiente, cum ar fi avioanele F-16 și rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS, care să-i acopere în luptă.

Armata germană se plânge că armata Ucraineană nu reușește să facă progrese semnificative

Raportul secret al nemţilor mai susține că "unitățile ucrainene sunt uneori atât de mici încât, deși fiecare unitate de trupe face ceva, nu este recunoscută o conducere comună de luptă", a raportat Bild. Acest lucru crește riscul de "friendly fire", se mai arată în raport.

Unităţile de mici dimensiuni înseamnă că nu există destui soldați antrenați în Vest pentru a fi grupați şi pentru a implementa tacticile pe care le-au învățat în academiile militare occidentale, se mai arată în raport.

De asemenea, armata ucraineană este criticată pentru că nu a implementat corect pregătirea occidentală în structura corpului lor de ofițeri, i-a promovat pe cei cu experiență de luptă față de cei cu capacități de pregătire și conducere. 

"Experiența în luptă nu înseamnă că soldatul este un bun lider în luptă", potrivit evaluării Bundeswehr. "În multe cazuri, s-a constatat că soldații fără experiență militară sau de luptă recentă au un succes mai mare la antrenament prin pregătirea militară pe care o primesc decât soldații cu presupusă experiență și antrenament."

Ucraina a eşuat în a implementa așa numita abordare a "armelor combinate" pe care se bazează războiul modern

Raportul mai susţine că tacticile armatei ucrainene și ale ofițerilor care nu au primit pregătire occidentală subminează "nivelul ridicat de înțelegere și succesul înalt de învățare" arătate de cadeții ucraineni la pregătirea de patru săptămâni în Germania.

Raportul menționeză că soldații antrenați de germani au înțeles "principiile operaționale de tragere şi mişcare", dar când s-au întors în Ucraina au intrat sub comanda unor ofițeri care au folosit tactici militare diferite și au arătat "uneori deficiențe considerabile de leadership și în aplicarea proceselor de management la nivelul nivelul respectiv, care uneori duce la decizii greșite și periculoase".

Reputaţi analiști militari, precum Michael Kofman și Rob Lee, susţin că Ucraina nu poate progresa pe front şi pentru că a eşuat în a implementa până acum așa numita abordare a "armelor combinate" în care infanteria, vehiculele blindate și artileria funcționează ca un tot unitar.

Raportul secret al armatei germane, criticat: "O aroganță tipic germană"

Raportul publicat de Bild a fost criticat de Serghei Sumlenny, fondatorul think tank-ului din Berlin "European Resilience Initiative Center", care l-a numit "o aroganță tipic germană". "Armata germană este convinsă că soldații antrenați de germani sunt atât de buni faţă de restul lumii, încât pot fi ofițeri mai buni decât soldații ucraineni cu experiență. Un certificat german nu te face un soldat mai bun", a declarat Sumlenny pentru The Telegraph 

Totodată el a respins criticile cu privire la mărimea mică a unităţilor de luptă, pentru care dă vina pe lipsa de artilerie și de sprijin aerian, de care depind tacticile occidentale, susţinute de armata germană. 

"Desigur, Ucraina folosește grupuri mai mici. Ei nu au suficientă putere pentru a începe o ofensivă la scară largă, așa că încearcă să găsească puncte slabe în liniile defensive rusești. Nu au suficientă artilerie și sprijin aerian pentru a împinge ofensiva."

Dacă ucrainenii ar fi atacat înainte așa cum doreşte Berlinul, probabil că ar fi pierdut toate cele 50 de tancuri Leopard livrate de germani, iar apoi Bundeswehr ar fi scris un raport prin care condamnă acest lucru, a mai comentat Sumlenny.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

armata germania razboi ucraina rusia ucraina
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024