Rusia a finalizat testele cu racheta hipersonică Zircon. Unde va fi amplasată arma ”invincibilă” și ”fără egal” a lui Putin
Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunţat miercuri un înalt oficial militar rus, potrivit Reuters, citat de Agepres. Război Rusia - Ucraina, ziua 98 LIVE TEXT
De Redactia Observator la 01.06.2022, 14:15Aleksandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a declarat că fregata Amiral Golovko va deveni prima înarmată permanent cu Zircon (Ţircon, în original n.r.), a relatat agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters. Preşedintele Vladimir Putin a descris Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.
Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului ei de trei luni în Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.
Ministerul Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă în Marea Albă.
Printre altele, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei "confruntări directe", notează Reuters. Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca "extrem de negativ".
- VIDEO. Vladimir Putin anunță dezvoltarea unei noi rachete hipersonice, după testarea cu succes a "armei...
- Rusia se laudă cu o rachetă "de neoprit", care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară
- Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Momentul lansării de pe fregata "Amiral Gorshkov" a...
Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului HIMARS, Sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar. "Creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii", a spus Riabkov, referindu-se la o "confruntare directă".
Potrivit lui Riabkov, timp de mulţi ani, Statele Unite nu au încercat să facă nimic pentru a rezolva conflictul din Ucraina, iar după "începerea operaţiunii speciale" ruse, ele "pur şi simplu au dărâmat resturile unei abordări responsabile şi sănătoase a situaţiei" şi "Washingtonul se străduieşte acum să facă totul pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei".