Antena Meniu Search
x

Video Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Momentul lansării de pe fregata "Amiral Gorshkov" a fost filmat

Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri, a anunțat sâmbătă ministerul rus al Apărării. Război Rusia - Ucraina, ziua 94 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.05.2022, 13:43

Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Momentul lansării de pe fregata "Amiral Gorshkov" a fost filmat - Telegram / Ministerul rus al Apărării

Lansarea s-a făcut din Marea Barents, de la bordul fregatei "Amiral Gorshkov" și a lovit o țintă în Marea Albă, precizează oficialii ruși, potrivit Reuters.

Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video cu momentul lansării rachetei.

"Lansarea rachetei a fost efectuată ca parte a testării noilor tipuri de arme. Conform datelor de control obiectiv, racheta de croazieră hipersonică Zircon a lovit cu succes o țintă pe mare, situată la o distanță de aproximativ 1000 km. Zborul rachetei hipersonice a corespuns parametrilor specificați", a transmis ministerul într-un mesaj pe Telegram.

Pe acelaşi subiect

Rusia se laudă cu arme fără rival

Președintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-un nou tip de armament pe care l-a calificat drept "invincibil".

Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război și submarine în ultimul an.

Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni și echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numește o "operațiune specială", dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilitățile sale în domeniul tehnologiei rachetelor. Luna trecută a testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.

Ria Novosti scrie că Zircon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume capabilă să efectueze un zbor aerodinamic susținut cu manevre în straturi dense ale atmosferei, folosind forța motorului pe tot parcursul traseului. 

Viteza maximă este de nouă ori mai mare decât viteza sunetului (aproximativ 2,65 km/secundă la o altitudine de 20 de kilometri, sau mai mult de 10.000 de km/oră). Autonomia maximă este de o mie de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Momentul lansării de pe fregata "Amiral Gorshkov" a fost filmat