Antena Meniu Search
x

Foto Rusia se laudă cu o rachetă "de neoprit", care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară

Rusia a lansat o nouă înregistrare cu racheta supersonică Zircon, care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară, având puterea de a lovi Londra în doar 5 minute.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.03.2022, 17:07

Racheta
Rusia se laudă cu o rachetă "de neoprit", care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară - East2West

Kremlinul s-a lăudat şi anterior cu racheta mortală, despre care s-a spus că este „de neoprit”. Acum, imagini terifiante arată o rachetă Mach 9 Zircon - sau Tsirkon - fiind lansată, arătând cum președintele rus ar putea pregăti un atac nuclear hipersonic asupra Occidentului.

Clipul în care racheta este lansată de la fregata Amiral Gorșkov în Marea Albă a fost făcut public pe fondul ameninţărilor voalate ale Rusiei de a deveni atacuri nucleare în situaţia în care vreo ţară intervine în războiul din Ucraina.

Rusia a avertizat în mod repetat Occidentul că se va confrunta cu „consecințe nespuse” dacă va fi confruntată. La primele ore ale zilei de 24 februarie, Putin a avertizat cu privire la „consecințele cu care nu v-aţi confruntat niciodată în istoria voastră”, făcând, evident, aluzie la disponibilitatea sa de a folosi un atac nuclear.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fostul șef al Marinei Regale, Lord West, a spus că un „calcul greșit” ar putea declanșa un război în Europa – care ar putea duce la un război mondial implicând utilizarea armelor nucleare. De asemenea, fostul comandant suprem adjunct al Aliaților NATO al Europei, generalul Sir Adrian Bradshaw, a declarat că invadarea Ucrainei de către Putin ar putea declanșa un război nuclear dacă trupele ruse pășesc pe teritoriile NATO.

Bombardamente lângă graniţa cu Polonia, membră NATO

În weekend, în timpul bombardamentelor din Ucraina, armata lui Puțin a atăcat o bază militară aproape de graniţa cu Polonia, aducând războiul la uşa NATO. Un soldat ucrainean a dezvăluit cum a reușit să scape cu viaţă, alergând în pădure cu doar câteva clipe înainte ca armata rusă să bombardeze cazarma.

Patru rachete ne-au lovit cazarma. Am reușit să ieșim, deoarece a noastră nu a fost prima lovită. Am auzit celelalte rachete și am fugit. Aproape toți cei din locul nostru au ieșit, dar nu toată lumea și rachetele s-au prăbușit acolo unde am stat noi. În plus, zece oameni pe care îi cunosc sunt dispăruți”, a povestit soldatul.

Zirconul este introdus în funcțiune în acest an după ceea ce Putin a descris drept teste de succes. Experții ruși spun că racheta „nu are analogi” în Occident.

TV Zvezda, un canal deținut de Ministerul rus al Apărării, a lăudat racheta spunând: „Caracteristicile ascunse ale rachetei hipersonice rusești Zircon au fost dezvăluite. Viteza rachetei hipersonice Zircon este atât de mare încât împiedică sistemul de apărare aeriană al adversarului să-i detecteze impactul la timp”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia se laudă cu o rachetă "de neoprit", care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară