Antena Meniu Search
x

VIDEO. Vladimir Putin anunță dezvoltarea unei noi rachete hipersonice, după testarea cu succes a "armei invincibile" Zircon

După testarea cu succes a rachetei Zircon, Rusia a anunțat că dezvoltă o nouă rachetă hipersonică care va fi folosită de armată. De asemenea, preşedintele Vladimir Putin a numit extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina drept "o linie roşie" pe care el speră să nu fie depăşită, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare care au loc lângă graniţele Rusiei, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 08:57

Vezi și

Vorbind la un forum de investiţii la Moscova, Putin a anunțat că Rusia dezvoltă o nouă rachetă hipersonică ce va fi în curând în arsenalul ei. Totodată, armata rusă a anunţat luni că a efectuat cu succes un nou tir de testare a rachetei hipersonice Zircon, într-un context al cursei înarmării cu acest gen de arme, pe care Moscova le consideră "invincibile", scrie Agerpres.

Acest anunţ intervine după recenta publicare în media americane a unor informaţii potrivit cărora China a testat în această vară o rachetă hipersonică capabilă să lanseze la rândul său un proiectil - o tehnologie de care nici SUA şi nici Rusia nu dispun în prezent.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Rusia vrea să dezvolte arme pentru utilizarea în spaţiu

În contextul tensiunilor cu ţări occidentale, în special cu SUA, Rusia şi-a înmulţit în ultimii ani anunţurile privind dezvoltarea unor noi arme prezentate de preşedintele Putin drept "invincibile", cum ar fi Zircon. Cu o rază de acţiune maximă de aproximativ 1.000 km, aceasta este destinată să echipeze nave de suprafaţă şi submarine ale Flotei ruse.

Primele rachete hipersonice de nouă generaţie Avangard, capabile să atingă o viteza de Mach 27 şi să-şi schimbe direcţia şi altitudinea, au fost puse în serviciul armatei ruse în decembrie 2019. Rusia caută, de asemenea, să dezvolte arme pentru utilizarea în spaţiu.

Vladimir Putin nu a decis încă dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, marţi, că nu a decis încă dacă va candida pentru un nou mandat prezidenţial, în anul 2024, informează agenţia Reuters.

"Dacă voi candida sau nu urmează să decid, dar însăşi existenţa dreptului de a candida stabilizează deja situaţia politică internă", a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a deţinut alternativ, începând din anul 1999, funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru al Rusiei. În aprilie, liderul de la Kremlin a promulgat o modificare a Constituţiei Rusiei care i-ar permite să mai deţină încă două mandate de preşedinte de câte şase ani, după încheierea actualului mandat, în anul 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Vladimir Putin anunță dezvoltarea unei noi rachete hipersonice, după testarea cu succes a "armei invincibile" Zircon