Antena LIVE

Eugen Tomac susține că un document anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen: Toate acuzațiile la adresa României sunt false

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că un document redactat de conducerea UE anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen. Potrivit președintelui PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, Austria prin vocea cancelarului Nehammer a justificat decizia privind accesul în spațiul Schengen susținând că România și Bulgaria că nu au capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislației Schengen.

De la 11.01.2023, 12:03
Eugen Tomac susține că un document redactat de conducerea UE anulează poziția Austriei privind extinderea Schengen Shutterstock

Eugen Tomac susține, într-o postare de Facebook, că nici Austria nu a respectat legislația Schengen impusă țărilor membre. "Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea. Documentul adoptat scoate în evidență faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce țin de implementarea legislației Schengen. În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislația internă și să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene", a explicat europarlamentarul român.

Potrivit acestuia, cel puțin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislația austriacă privind intrarea și returnarea, aspecte ce reprezintă deficiențe majorare în implementarea legislației europene cu privirea la gestionarea migrației. Concluzia lui Eugen Tomac este că documentul demonstrează cât se poate de clar că Austria nu și-a adaptat legislația internă pentru a gestiona eficient problematica migrației, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană. Acest lucru ar putea fi folosit împotriva Austriei la Curtea de Justiției a Uniunii Europene.

"Prin urmare, toate acuzațiile la adresa României au avut la baza o teză falsă. Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană. Acest document reprezintă încă o probă în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022", a mai scris europarlamentarul Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Suedia nu va iniția un vot pentru aderarea României și Bulgariei în Schengen, fără un acord cu Austria și Olanda

Reprezentantul permanent al Suediei la UE, Lars Danielsson, a cărui țară a preluat președinția rotativă a Uniunii, a explicat, zilele trecute, că țara sa nu va iniția un vot privind aderarea Bulgariei și României la Schengen până când nu se va ajunge la un acord cu țările care se opun aderării lor. El a clarificat faptul că guvernul nu a fost niciodată împotriva Stockholm admiterii celor două țări în spațiul de liberă circulație, notează agenția de știri bulgară Novinite.

Ambasadorul a declarat că președinția suedeză va organiza consultări cu privire procesul de aderare al României și Bulgariei la Schengen. "Asta include, desigur, cele două țări în cauză, precum și țările care au indicat că au o problemă cu acest proces. Observăm, de asemenea, că unele dintre motivele pentru care nu a existat o decizie pozitivă în decembrie nu sunt direct legate de chestiuni europene sau de cele care se află în prerogativele președinției", a mai subliniat oficialul. "Am început deja consultările bilaterale cu părțile afectate. Nu pot spune acum când aceste discuții vor oferi ocazia de a reintroduce problema pe agenda Consiliului pentru Justiție și afaceri Interne. În opinia noastră (n.r. a Suediei), cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar nu vedem niciun rost să o punem pe ordinea de zi până când nu este clar că există o șansă rezonabilă de a obține aprobarea în Consiliu. Așa că vom încerca să facem acest lucru în timpul președinției suedeze, dar nu pot garanta că se va întâmpla. Acest lucru nu depinde în primul rând de noi, ci de părțile implicate".

La votul de la începutul lunii decembrie, aderarea României și Bulgariei a fost respinsă din cauza voturilor negative venite din partea Austriei și Olandei. Trebuie făcută precizarea că olandezii au ținut să sublinieze că votul lor nu a fost împotriva țării noastre, ci a bulgarilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

schengen aderare schengen eugen tomac migratie
Întrebarea zilei
Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
Prognoza ACCUWEATHER. Meteorologii au revizuit anunțul despre cum va fi vremea de...
Gandul
Publicat 30.04.2024
România, o țară cu 12 clase. De ce nu ne place să învățăm
Adevărul
Publicat 30.04.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se...
CaTine
Publicat 30.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
Useit
Publicat 30.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redacţia.ro
Publicat 30.04.2024
Fostul șef ISU Prahova a primit lăzi cu sticle de vin și o chiuvetă ca să...
libertatea.ro
Publicat 30.04.2024
Dua Lipa și Callum Turner s-au ținut de mână în timpul unei plimbări. Cei...
ZU
Publicat 30.04.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
Medicool
Publicat 30.04.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024