Antena Meniu Search
x

Video Intrarea în spaţiul Schengen aerian, sărbătorită cu fast la malul mării: 30 de avioane uşoare au zburat spre Bulgaria

Intrarea în Spaţiul Schangen aerian și maritim a fost sărbătorită la malul mării. 30 de avioane ușoare au decolat de pe de pe Aeroportul Internaţional de la Tuzla cu destinația Balcic, Bulgaria. Zborul a durat doar 20 de minute, iar cei aflaţi la bord nu au mai efectuat formalităţile vamale de până acum.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 08:32

Vezi și

Până în acest moment, marea majoritate a turiştilor ajungeau în Bulgaria cu maşina sau cu autocarul, însă o dată cu intrarea României în Schengen aerian, aceştia pot ajunge în ţara vecină cu avionul, de la Tuzla, în doar 20 de minute. 30 de avioane ușoare au decolat de pe Aeroportul Internaţional Alexandru Podgoreanu din Tuzla. Toate cu destinația Balcic. Fără controalele cu care eram obișnuiți.

Iulian Bota, pilot primul: De-aici ar fi trebuit sa zburam la Kogalniceanu, sa facem vama, de la Kogalniceanu ar fi trebuit sa zburam la Varna sa facem vama și după aia la Balchik.

Marius Ştefănescu, pilot: Aeroportul acesta, de pe aeroportul acesta de pe el se poate zbura orinde în europa fără să se mai facă orice altă oprire, ceea ce reduce foarte mult timpul de călătorie şi destinaţiile sunt mult mai aprope.

Intrarea în Spaţiul Schangen aerian și maritim a fost sărbătorită la malul mării

Pe acelaşi subiect

Alături de piloții români, partenerii de la aeroporturile din Balcic şi Albena au salutat astfel intrarea României şi a Bulgariei în Schengen aerian şi maritim de la 31 martie 2024. În plus odată cu aceste zboruri, s-a marcat şi lansarea aeroportului Tuzla într-o formulă nouă, modernă şi performantă.

Adrian Vasilache, director Aeroportul International Tuzla: Faptul că am intrat ca țară în Schengen cu partea de aeoporturi asta înseamnă că putem după orice aeroport din România să ajungem direct în orice aeroport dintr-o țară membra Schengen.

De a Tuzla vor putea zbura turiştii aflați în vacanță pe litoral și pot face astfel excursii de o zi sau chiar două cu posibilitate de cazare în stațiunile bulgărești. Nu vor fi curse regulate însă doritorii pot închiria avioane ușoare contra sumei de 500 de euro pe zi.

Diana Slav, ghid turistic: Zborurile acestea sunt ușoare cu avioanele acestea micuțe peste zonă litoralului mi se par atât de frumoase, priveliștea este cu totul deosebită și cu adevărat poți să acoperi de la Balcic până în Delta într-o singură călatorie, într-o singură zi.

Pe 27 aprilie, piloţii şi aeronavele de aviaţie generală din Bulgaria vor veni în România unde va fi organizat un eveniment similar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Intrarea în spaţiul Schengen aerian, sărbătorită cu fast la malul mării: 30 de avioane uşoare au zburat spre Bulgaria