Cum prepari un falafel autentic, rețeta de referinţă pentru Orientul Mijlociu
O să vedem astăzi cum se pregăteşte un falafel autentic, preparat de referinţă pentru Orientul Mijlociu. Nu avem nevoie de multe ingrediente, ci mai degrabă de răbdare, pentru că este recomandat ca acea compoziţie să fie pregătită cam cu 8 ore înainte de fi pusă la prăjit sau la cuptor. Haideţi să vedem despre ce este vorba!
De Andreea Gherasim la 15.11.2021, 13:00Bucătar: ”Falafelul este un preparat palestinian. S-a răspândit apoi în mai multe ţări arabe şi înainte de independenţa din 1943 muncitorii egipteni ne-au vizitat şi au furat reţeta. Peste tot în Egipt fiecare bucată este mult mai mare. Aici noi folosim bucăţi mai mici pentru un gust mai concentrat, diferit de cum o fac în Iordania, în Siria sau în Egipt. Este făcut din fasole, 100% fasole. Acest gol din mijloc ne ajută să se gătească şi în interior şi în exterior. Îl face crocant de jur împrejur”.
În cazul în care vă doriţi o variantă mai sănătoasă, din care să excludeţi uleiul, chiftelele de fasole pot fi gătite şi la cuptor.
Bucătar: ”Pătrunjel, murături. Acesta este tahini 100% orginal, nediluat cu apă sau amestecat cu făină”.