Cum să prepari paste AOP: Aglio – Olio – Peperoncino
Andreea Gherasim ne răsfaţă cu o reţetă simplă şi interesantă, o reţetă de paste extrem de gustoase, unde sosul nu este pregătit pe foc. Paste aglio, olio e pepperoncino, cunoscute de gurmanzi şi ca AOP.
De Andreea Gherasim la 02.02.2022, 14:17- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Chef Alessandro: Cu ajutorul asistentului meu Marco Chiodin facem spaghete cu usturoi, ulei şi ardei iute. Cheia spaghetelor cu usturoi, ulei şi ardei iute este viteza de execuţie. Începem de la primul gest, adică să gătim pastele. Acum să luăm usturoiul. Să scoatem miezul. Acest pas e important pentru că îndepărtează ceea ce este cea mai grea parte de digerat din usturoi. Punem usturoiul înăuntru şi îl punem la fiert. După ce am fiert de 4 ori usturoiul pentru sosul nostru, îl punem în acest recipient, adăugăm ulei extravirgin. Şi apă plată. Şi amestecăm.
Chef Alessandro: Strecurăm în tigaia pe care o vom folosi pentru a pregăti pastele. Pătrunjelul trebuie tocat la momentul potrivit. Trebuie să fie proaspăt. Îi adăugăm direct aici. Acum adăugăm un gram de chili, deoarece aici avem 2 porţii, mai mult sau mai puţin. Această tehnică constă în viteză, în şansa de a pregăti aceste paste în ultimul moment. Această fază de răcire este importantă în reţetă. Pentru că permite, fără foc, ca pastele să se gătească şi să absoarbă acets sos.