Reţetă de risotto cu şofran. Cum poate fi folosit cel mai bine aurul roşu
Şofranul, așa-numitul "aur roșu" este cel mai scump condiment din lume şi este ingredientul de bază în preparatele italienești. În orice preparat l-am folosi gustul devine inconfundabil. Iată cum poţi prepara risotto cu şofran, o delicatesă perfectă pentru prânz sau cină.
De Andreea Gherasim la 26.04.2022, 14:23Chef Carlo: Azi vom găti un clasic al bucătăriei milaneze: risotto cu șofran. Adăugăm puțină ceapă tocată, apoi punem o bucățică de unt și amestecăm. Adăugăm puțin orez. Acum adăugăm șofranul.
Bobul începe să devină translucent, astfel că este momentul să adăugăm apă. Punem un pic de sare și începem să îl gătim. Cred că orezul este un simbol al orașului Milano, grație istoriei sale. Orezul nostru este aproape gătit. Sau mai bine spus "al dente".
Îl mutăm de la căldură și îl lăsăm să se odihnească un minut. Adăugăm uleiul, adăugăm puțin parmezan și amestecăm orezul nostru. Adăugăm puțin piper alb. Aranjăm acum risotto-ul nostru.