Antena LIVE
Video

Rejuvenarea facială, beneficii și contraindicații. Ce sfaturi ne oferă medicii

Vara, bronzul poate da impresia că pielea arată mai bine și mai tânără. Soarele este însă, de cele mai multe ori, inamicul pielii frumoase. Iar toamna, după ce el se estompează, ridurile se văd mai bine și parcă sunt mai adânci și mai deranjante. Uneori apar și pete, cicatricile lăsate de acnee sunt mai vizibile și pielea deshidratată pare să nu mai urmeze linia maxilarului. O soluție pentru ca lucrurile să revină la normal sau care să ajute la moral sunt, bineinteles, evitarea expunerii la soare, chiar și pe plaja, dar și  intervențiile non-invazive de rejuvenare.

De la 20.07.2022, 09:41

Imaginea contează și, odată cu dezvoltarea rețelelor sociale, tot mai mulți înțeleg că tinerețea și frumusețea, alături de o personalitate pe măsură, sunt atuuri. Și atunci, evident, cei mai mulți încearcă să le păstreze cât mai mult timp. Iar tratamentele de făcute în cabinetul medicului dermatolog sau estetician ajută.

Viviana Iordache, medic dermatolog: "Sunt pe două categorii, proceduri care se fac cu substanțe de rejuvenare și cele cu echipamente. În cazul în care pacientul nu are probleme de sănătate a pielii, dar vrea rejuvenare atunci se aleg metodele în funcție de etajul în care au apărut modificările." 

Procedurile non-invazive sunt folosite cu precădere pentru a trata anumite probleme specifice, precum riduri, hiperpigmentare, cicatrici sau pentru a reda elasticitatea pielii.

Viviana Iordache: "Oamenii nu trebuie să ajungă nici mai devreme nici mai târziu decât au nevoie. De exemplu, o persoană care se încruntă puternic și atunci când e în repaus are o cută între sprâncene chiar dacă are 20-25 de ani are indicație de botox. Ridul nu va determină doar faptul că persoana respectivă pare încruntată sau nervoasă, ci va coborî sprânceana și pleoapa și, atunci, va avea problema de închidere a pleoapei mai devreme decât trebuie."

Pe acelaşi subiect

Așadar, rejuvenarea nu este doar pentru persoanele mature și nici doar pentru femei. Există însă o regulă: măsura. Și, deși fiecare caz are particularitățile sale, există însă și câteva contraindicații generale.

Viviana Iordache: "Contraindicații generale pacienții care se cicatrizează prost, nu pentru că substanțele sau modalitățile de rejuvenare produc astfel de incidente, ci pentru că în situația nefericită în care au o reacție adversă sau un accident se vor vindeca mai greu. De exemplu, pacienții cu diabet zaharat insulinodependent în afară de botox nu au indicații de tratamente serioase sau foarte agresive. Mai avem contraindicații relative cu marile boli autoimune, în cazul sarcinii sau al alăptării."

Un alt aspect important este că, majoritatea intervențiilor non-invazive sunt reversibile. Unele de la sine, altele cu ajutorul medicului. Asta înseamnă că, dacă rezultatul nu vă este pe plac, lucrurile pot reveni la normal.

Ce opțiuni au cei care vor să apeleze la rejuvenarea facială?

Dr. Mihail Pautov : "Vara este anotimpul în care toată lumea vrea să arate bine și, evident, tânără. Însă, uneori, procedurile invazive nu au efectul scontat sau pacienții vor mai mult decât ștergerea unui rid sau o mai bună calitate a pielii, atunci se apelează la chirurgia estetică. Aceasta nu mai este de mult un tabu, trebuie să rețineți că spre deosebire de tratamentele non-invazive, ea are are rezultate definitive. Așa că înainte de a apela la lifting sau la o blefaroplastie, chiar dacă ele au mai mult decât o indicație estetică trebuie să știți că rezultatul nu este reversibil și că, la fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există o serie de riscuri. Tocmai de aceea, decizia trebuie să fie una corect documentată și discutată cu medicul. Iar eu aș recomanda chiar și o a doua opinie, tocmai pentru a putea preveni eventualele probleme și a minimiza riscurile."

"Haideți să vă arăt cum arată o piele îmbătrânită : așa arată la exterior. vedem pliuri, vedem riduri. În interior apare o distrucție de colagen și elastină, substanțe care țin piele fermă. Apare și o reducție de țesut gras subcutanat, grăsimea subcutanată devine mai subțire și atunci apar aceste riduri. Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanele supraponderale, de regulă, au pielea un pic mai întinsă și arată mai bine la față, dar doar la față. Ca procedură non-invazivă: medicul poate, în primul rând, să facă niște injecții de botox, acesta relaxează musculatura mimicii și estompează ridurile de expresie. Se mai pot face injectii de acid hialuronic care refac structurile de colagen și elastină, redând fermitatea pielii. Însă când vorbim despre lifting, trebuie să înțelegem că acesta presupune introducerea sub piele a unui fir chirurgical care prinde pielea și o trage în sus, iar acest lucru aduce anumite riscuri. Așa că vă rog să fiți ponderați în deciziile pe care le luați, să aveți grijă de voi și să faceți alegeri corecte."

Ți-a plăcut acest articol?

acid hialuronic botox colagen piele
Întrebarea zilei
Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Ce BILEȚEL a lăsat un maturător din Vaslui, în parbrizul mașinii, unui șofer...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Ce mâncăm după Paște. De ce să ne ferim de ciorbă, preferata românilor
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Eliminare dureroasă pentru echipa galbenă! Chef Sautner a pierdut un concurent...
A1
Publicat 07.05.2024
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce...
CaTine
Publicat 07.05.2024
Când poți spăla haine după Sărbătorile Pascale. În Săptămâna Luminată...
spynews.ro
Publicat 07.05.2024
„A venit iepurașul!” » Arpad Paszkany, cadou de peste 100.000 de euro pentru...
GSP
Publicat 05.05.2024
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă...
Click.ro
Publicat 07.05.2024
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Useit
Publicat 07.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Tyla a purtat o rochie din nisip adevărat pe covorul roșu de la Met Gala 2024....
ZU
Publicat 07.05.2024
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Hello taste
Publicat 07.05.2024
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Deparinti
Publicat 07.05.2024
Paradox sau normalitate: De ce a ajuns motorina să fie mai ieftină ca benzina....
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa...
Medicool
Publicat 07.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024