Antena Meniu Search
x

Video A mers sa îşi bage botox între sprâncene, dar s-a ocupat de ea un medic fără drept de practică. Cum arată acum tânăra

Vor să fie mai frumoase, dar sfârşesc mutilate de intervenţii estetice făcute de medici fără drept de practică. Tot mai multe femei se plâng că nu au nicio garanţie: au mers să-şi remodeleze nasul, pomeţii sau sânii la clinici laudate si care isi fac reclama şi s-au trezit într-un vis urât. Schilodite, umilite şi ameninţate să nu cumva să depună plângeri. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 15.04.2022, 21:13

Vezi și

Ana a mers la o clinică din București pentru a-și corecta un rid. Pentru că efectele au dispărut repede, s-a apucat să investigheze fenomenul. 

Ana: Am cerut o procedură, respectiv botox între sprâncene. Mi-a fost făcută de o doamnă doctor despre care ulterior am înţeles că este medic de familie şi că nu are dreptul să facă aşa ceva. Îmi scriu foarte multe femei în sensul ăsta şi îmi povestesc că sunt efectiv terorizate de medici celebri şi clinici celebre cu avocaţi şi procese pentru a nu face publice aceste poveşti.

Cristina are 29 de ani şi a venit special în Bucureşti pentru a-şi face intervenţii de remodelare a pomeţilor şi sprâncenelor. A ales o clinică renumită, cu un medic care venea special din Turcia. Când s-a dus apoi la farmacie să-şi ia reţeta, şi-a dat seama că doctorul nu are drept de practică în România. 

Cristina: Managerul clinicii mi-a zis: "Da, dar domnul doctor nu are parafă aici, în România. De asta nu ţi-a pus, nu că a uitat".

Pe acelaşi subiect

Spune că a fost practic mutilată.

Cristina:  Pliurile acestea de la sprânceană şi aici, în obraz. Şi faptul că am o durere de cap încontinuu de când am făcut intervenţia.

Nico Ferariu, chirurgie plastică: Procedurile şi intervenţiile de cabinet sunt făcute fie de chirurgi plasticieni, fie de dermatologi. Există site-ul colegiului medicilor. Iar în site ul respectiv există liste cu medici acreditaţi, cu medici care au liberă practică

Operaţii estetice făcute de medici fără drept

Tot mai multe femei ajung în instanţă, singura cale prin care mai pot trage la răspundere vinovaţii. De multe ori, semnează fără să-şi dea seama contracte de confidenţialitate extrem de restrictive. 

Valentin Moise, avocat: Sunt stipulate o serie de clauze penale de ordinul sutelor de mii de euro prin care pacientele refuză fără să ştie la dreptul de a face sesizări, în cazul în care sunt păgubite de actul medical. Clauzele acelea sunt nule, dar efectul psihologic îşi atinge efectul, pacientele sunt speriate.

Specialiștii spun că decizia unei operaţii estetice nu ar trebui luată în pripă. 

Ovidiu Telegescu, psiholog: Mai bine de jumătate din cei care merg la estetician nu au nevoie reală de o intervenţie sau o operaţie 

Recomandă ca înainte de a apela la o intervenţie, femeile să discute cu un terapeut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A mers sa îşi bage botox între sprâncene, dar s-a ocupat de ea un medic fără drept de practică. Cum arată acum tânăra